Haberler

Göçük Meydana Gelen Tünel İnşaatında Çalışmalar Durdu

Rize'nin İkizdere İlçesinde yapım çalışması süren Güneyce Tüneli'nde dün akşam saatlerinde meydana gelen göçük nedeniyle 1 işçinin hayatını kaybetmesi, 3 işçinin de yaralanması sonrasında çalışmalar geçici olarak durduruldu.

Rize'nin İkizdere İlçesinde yapım çalışması süren Güneyce Tüneli'nde dün akşam saatlerinde meydana gelen göçük nedeniyle 1 işçinin  hayatını kaybetmesi, 3 işçinin de yaralanması sonrasında çalışmalar geçici olarak durduruldu. Göçükten yaralı kurtulan 50 yaşındaki Mustafa Con yaşadıklarını anlattı, "Kaçtım kurtuldum ama diğer arkadaşım kaçamadı. Bir arkadaşımızı kaybettik, çok üzgünüz" dedi.

İkizdere ilçesi Güneyce köyü yakınlarında yapımı devam eden tünel inşaatında dün saat 16.30 sıralarında göçük meydana geldi, 4 işçi göçük altında kaldı. Mustafa Con ile 26 yaşındaki Birol Tonbul ve 48 yaşındaki Yusuf Tonbaş, diğer işçilerin çabasıyla göçük altından yaralı olarak çıkarıldı. Göçük altında hayatını kaybeden 6 çocuk babası Mustafa Çoban'ın cesedi ise olay yerine gelen ekiplerin çalışmasıyla çıkartılabildi. Ordu ili Ünye İlçesi Devecik Köyü nüfusuna kayıtlı olan Mustafa Çoban'ın cesedi otopsinin ardından memleketine gönderildi.

2 İŞÇİ TEDAVİ ALTINDA

Rize Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan ve göğsünde ezilme bulunan Birol Tonbul, ilk müdahalenin ardından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Olayda kırılan sağ ayağı alçıya alınan Mustafa Con'un tedavisi Rize Devlet Hastanesi'nde sürüyor. Ayak bileğinde yara bulunan Yusuf Tonbaş ise tedavisinin ardından taburcu edildi.

BİR ARKADAŞIMIZI KAYBETTİK, ÇOK ÜZGÜNÜZ

Tünelde delme işlemi yapıldığı sırada bir anda göçük meydana geldiğini anlatan Mustafa Con,  "Her şey bir anda oldu. Ne olduğunu dahi anlayamadık. 3-4 kişi oradaydık. Bir arkadaşımız hayatını kaybetti. Kaçarken ayağımı taşa çarptım, kırıldı. Yine de en hafif yarayla kurtulan ben oldum. Kaçıp kurtuldum ama diğer arkadaşım kaçamadı. Bir arkadaşımızı kaybettik. Çok üzgünüz" dedi.

İHMAL OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILIYOR

Bu arada Güneyce Tüneli'nde meydana gelen göçük olayı ile ilgili Rize Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda bir Cumhuriyet Savcısı inşaat bölgesinde inceleme yaparken, görevlendirilen iş güvenliği uzmanı ve inşaat mühendislerinin hazırlayacağı rapor doğrultusunda olayla ilgili ihmal olup olmadığı belirlenecek. İkizdere Kaymakam'ı Abdil Koç ise, Güneyce Tüneli'nde çalışmaların geçici süre ile durdurulduğunu açıkladı. - Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rize Devlet Hastanesi İkizdere Güneyce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title