Haberler

Göçük Kurbanı Madencinin Kalp Krizinden Ölen Babası Toprağa Verildi

ZONGULDAK'ta, maden işçisi oğlu 41 yaşındaki Mustafa Sarı'nın özel maden ocağındaki göçükte yaşamını yitirmesinden 6 gün sonra kalp krizinden ölen emekli madenci 73 yaşındaki Mehmet Sarı, toprağa verildi.

7 Ocak 2013'te Türkiye Taşkömürü Kurumu maden ocağında meydana gelen 8 işçinin öldüğü metan gazı püskürmesinde yaralı kurtulan Mustafa Sarı, geçen hafta Pazartesi günü, Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde özel kömür ocağında yerin 140 metre altında üretim sırasında tavan çökmesi sonucu oluşan göçükte hayatını kaybetti. Mustafa Sarı'nın babası Mehmet Sarı da önceki gün akşam evinde kalp krizi geçirdi. Ambulansla hastaneye kaldırılan Mehmet Sarı, oğlunun ölümünden 6 gün sonra hayatını kaybetti.

2013'teki kazada maden ocağı önünde "Babam nerede?" diye soran, babası yaralı kurtulunca sevinç gözyaşı döken 17 yaşındaki Doğukan Sarı, 4 yıl sonra göçükte ölen babasının acısını yaşarken, dedesini kaybetti. Doğukan Sarı, babasının ölümünden sonra kendisini teselli eden dedisinin ölümüyle yıkıldı.

Mehmet Sarı için Kozlu İlçesi Topbaşı Mahallesi'ndeki Safatepe Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına TTK Genel Müdürvekili Ercan Gebeş, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Dedesinin tabutu başında taziyeleri kabul eden Doğukan Sarı, "Kendinizi benim yerime koyun. Cümleler nasıl dökülür? Öyle açıklama yapabilirsiniz. Herkes böyle anlayabilir. Başka türlü açıklaması yok bunun. Üst üste bindi, donduk. Üzüntüsünü bile doğru düzgün yaşayamıyor insan. Başka bir açıklaması yok bunun" dedi.

Doğukan Sarı'nın dayısı Adem Tuna, ailede acıların üst üste geldiğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Mehmet ağabey akşam oğlunun Kuranı için çarşıya kolonya almaya gidiyor. Eve gelince aniden fenalaşıyor. Kalp krizi geçiriyor. Hastaneye kaldırıldı apar topar. Sabah ölüm haberini aldık. Sözün bittiği yer. Acılar hep üst üste geldi. Daha kendimize gelemedik. Bir haftada iki acı oldu. Doğukan'ın da psikolojik desteğe ihtiyacı var. Ablamın da öyle. Mehmet ağabey şimdi oğlunun yanında toprağa verilecek. İkisi de çok iyi insandı. Sanki bu dünya iyilerin dünyası değildi. Allah hemen yanına aldı. İkisinin yan yana olmasını istedi herhalde. Oğlunun acısını çok hissetti. Beraber yan yana Kuran'daydık. O haliyle bile insanlara teselli veriyordu. Demek ki içine atmış her şeyi."

Mehmet Sarı, cenaze namazının ardından ilçeye bağlı Kargalar Köyü'nde oğlu Mehmet Sarı'nın yanında toprağa verildi. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Taşkömürü Kurumu Mehmet Sarı Zonguldak Kilimli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title