Haberler

Göçük Korkusu Ev Mühürletti

Bursa’da inşaat çalışmasından dolayı meydan gelen çatlakların büyümesi üzerine, merkez Osmangazi ilçesi Çeşmebaşı Mahallesi’ndeki 2 ev mühürlenirken, 3 evin doğal gazı kesildi.

Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesi Çeşmebaşı Mahallesi Vatan Sokak’ta ikamet eden vatandaşlar, göçük korkusu yaşıyor. İddiaya göre, yaklaşık 10 gün önce 850 metrekarelik boş bir arsada tekstil fabrikası yapımı başladı. Bir haftalık çalışmanın ardından Vatan Sokak’taki bahçe ve zeminde çatlaklıklar meydana geldi. Mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine kontrol yapan Osmangazi Belediyesi, 2 evi, tehlikeli olduğu gerekçisiyle mühürledi. BURSAGAZ ekipleri ise 3 evdeki doğal gazı kesti. Evlerinin mühürlenmesi üzerine 2 ev sahibi komşularında yatıp kalkıyor.

GÖÇÜK TEHLİKESİ VAR

Öte yandan mahalledeki çatlaklıklar da 1 gündeki değişim dikkat çekiyor. Gün geçtikçe çatlayan zemin mahalle sakinlerini korkutuyor. Firma yetkilileri ise, durumun bu kadar büyük olabileceğini tahmin etmediklerini söyledi. Çatlaklıkların büyümesi üzerine firma yetkilileri çalışmalarını durdurdu. Çatlakların suyla dolmaması için mahalleye gider kuran firma yetkilileri, kaymayı önlemek için inşaat alanına kazık çakacak.

Çeşmebaşı Mahalle Muhtarı Şakir Yakupoğlu, “Mahallemiz kaygan zemin üzerine kuruludur. Toprağı çok kayıyor. Bu inşaattan geç haberimiz oldu. En azından erken haberimiz olsaydı bilinçlendirirdik. Bize kimse sormadı ve biz bu durumu kendimiz gördük. Sonra kazıyı durdurduk ama bir gün geçmeden zemin bu hale geldi” dedi.

Çalışmanın yaklaşık 10 gün önce başladığını ifade eden mahalle sakinlerinden Rızvan Şerifoğlu, “Kimse iyi tedbir almadı. Toprak kaymaya başladıktan sonra birkaç moloz getirdiler. Akşam bir ölçü yaptığımızda derinlik 5 santimetreydi. 1 saat sonra tekrar yaptığımızda derinlik 7 santimetreye çıktı. Şirket insanları hep kendi tarafından konuşuyor. Belediyeden ve BURSAGAZ’dan gelip, kontrol yaptılar. Daha sonra evi mühürleyip, gazı kapattılar” diye konuştu.Evi mühürlenen kişilerden Nebibe Şerifoğlu ise, “Şirket yetkililerini bu kadar kazmayın dedikçe kazdılar. Evimizi mühürlediler. Evimizi boşaltın dediler. Ne yaptığımızı şaşırdık. Artık evimizde kalamıyoruz, komşularda kalıyoruz. Bizim evimizde her şeyimiz vardı. Biz şimdi nereye gideceğiz. İnşaat başlamadan kayma yoktu” şeklinde konuştu.

AHMET FARUK ÇABUK

BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osmangazi Belediyesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title