Haberler

Göçük Altında Kalan İşçilerin Aileleri Kucaklaştı

Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden 5 işçinin ailesi, Şirvan’daki maden kazasında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçilerin aileleriyle bir araya gelerek, acılarını paylaştı.

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 5 işçinin ailesi, Şirvan'daki maden kazasında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçilerin aileleriyle bir araya gelerek, acılarını paylaştı.

Sosyal Haklar Vakfı Derneği Başkanı Melda Onur ve Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden 301 kişinin arasında bulunan 5 işçinin ailesi, Siirt'in Şirvan ilçesi Maden köyünde bakır madenindeki faciada hayatını kaybeden işçilerin aileleri ile buluştu. Şirvan ilçesine gelen heyet, işçi ailelerinin acısını paylaştı.

Ziyarette konuşan Soma'daki faciada hayatını kaybeden bir madencinin babası İsmail Çolak, "Acınız açımızdır, 301 madencinin 5 ailesi ile buraya geldik. Somalı madencilerin taziyelerini iletmeye ve acılarınıza ortak olmaya geldik" dedi.

Maden köyündeki faciada oğlunu kaybeden Yavuz Yıldız'ın babası Ramazan Yıldız ise, "Soma'dan buraya kadar gelen başım üstüne gelmişsiniz. Hepsinin mekanı cennet olsun. Gerçekten herkes yanımızda olmak istedi, yanımızda oldu, devlet olarak, şirket olarak da. Ha diyeceksiniz şirketin kusuru yok mu? Var. Var ama bizim ilk amacımız cenazemizi çıkarmaktı, çıkardık. Taziyemizi de yaptık. Siz de Soma'dan buraya kadar başımızın üstüne geldiniz, acımızı paylaştığınız için Allah hepinizden razı olsun" diye konuştu.

Heyeti taşıyan araç mahsur kaldı

Görüşmenin ardından heyet, maden sahasına giderek, incelemelerde bulunmak istedi. Ancak heyeti taşıyan araç, kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalınca geri döndü.

Maden köyü yol ayrımında açıklama yapan Sosyal Haklar Vakfı Derneği Başkanı Melda Onur, "Soma'da 301 madencimizin şehit edildiği gün yaşanan acıların, burada yaşandığını bilerek bu ailelerimizi buradaki ailelerle buluşturmaya getirdik. Bin 654 kilometrede Soma ne acı yaşadıysa Şirvan da o acıyı yaşadı. Ailelerin yanında olmaya, onların acılarını bir nebze de olsa hafifletemeye, aynı acıların 81 vilayetimizde yaşanabileceği söylemek ve destek olmak için buraya geldik" ifadelerini kaydetti. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Melda Onur Şirvan Siirt Soma Politika Güncel Haberler

title