Haberler

Göçük 3 Arkadaşı Ayırdı

ZONGULDAK'ta, maden işçileri 36 yaşındaki Hüseyin Akyaz ve 40 yaşındaki Rıdvan Okumuş, 2005'den bu yana maden ocaklarında birlikte çalıştıkları arkadaşları 41 yaşındaki Mustafa Sarı, 3 gün önceki göçükte öldü. Aynı göçükte kalmaktan birkaç metre ile kurtulan Hüseyin Akyaz'ın, Rıdvan Okumuş'u da çekerek göçükten kurtardığı ortaya çıktı.

Zonguldak'taki 3 madenci, 2005 yılından itibaren Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında taşeron firmada birlikte çalışmaya başladı. Rıdvan Okumuş, 7 Ocak 2013'te 8 işçinin öldüğü metan gazı faciasından 1 yıl önce işten ayrıldı. Hüseyin Akyaz ve Mustafa Sarı faciadan yaralı kurtuldu. 3 madenci, facia ardından bir süre inşaatlarda çalıştıktan sonra yine özel ocaklarda birlikte çalışmaya başladı. 3 arkadaş, göçüğün meydana geldiği Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'ndeki özel maden ocağında da 1 ay önce yine birlikte iş başı yaptı. Arkadaşlıkları 15 yıl öncesine dayanan 3 madenciyi, pazartesi günü meydana gelen göçük ayırdı. Mustafa Sarı'nın hayatını kaybettiği göçükte kalmaktan bir kaç metre ile kurtulan Hüseyin Akyaz, tavandan üzerine düşen taş parçaları nedeniyle düşen arkadaşı Rıdvan Okumuş'u da çekerek kurtarıp ocaktan çıkardı.

"BİR ANDA TAVAN ÇÖKTÜ"

Bir arkadaşını kurtarırken, diğerini göçükte kaybeden Hüseyin Akyaz, göçük anını şöyle anlattı:

"Ben kazmayla kazdım. Arkadaşlar kürekle postayı alıyordu. Ben rahat kürek atsınlar diye biraz geri duruyordum. Tavanın bir anda çökmesi sonucu herkes kaçışmaya başladı. Ben de 'kaçın' diye bağırdım. Ben biraz daha geride olduğum için avantajlıydım. Mustafa'nın üzerine doğru tavan çöktü ve gelmeye devam ediyordu. Ben son anda kendimi alabildim. Daha sonra Rıdvan'a yardım ettim. Onu göçükten çıkardım. Mustafa'yı çıkarma şansım olmadı."

Akyaz, 7 Ocak'ta 8 kişinin öldüğü ocakta da Mustafa Sarı ile aynı ekipte olduklarını ve 6 saatin ardından aynı asansörle dışarı çıkarak yaralı kurtulduklarını hatırlattı. Bu sefer arkadaşını göçükten kurtaramadığını ifade eden Akyaz, şöyle konuştu:

"Yıllarca beraber çalıştık. 8 kişinin öldüğü kazada aynı ekipteydik. Yine aynı ekipteyiz. Allah'a şükür biz kurtulduk ama arkadaşımı kaybettik. Allah yakınlarına sabır versin. O korkuyla herkes aynı fikri paylaştı. 'Ocağa girmeyeceğiz' dedik ama Zonguldak şartlarında başka iş kolu olmadığı için mecbur kaldık. Bir süre inşaatlarda çalıştıktan sonra tekrar ocağa döndük. Şimdi başka bir iş bulamazsam tekrar ocağa girmek zorunda kalacağım." Yaralı kurtulan Rıdvan Okumuş ise "Mustafa'yı uzun süreden beri tanırdım. Çok üzgünüm. Akşam yatarken hep o an aklıma geliyor, rüyalarıma giriyor. Çok acı hissediyorum. Şu an istirahattayım. Çalışmak zorundayım. 2 yıl vardı emekliliğime. Şimdi mecbur yer altında çalışacağım yine" dedi. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak Kilimli Kozlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title