Haberler

Göçmenlere Yönelik Irkçılık Protesto Edildi

Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Günü- Yunanistan'da göçmenlere yönelik ırkçılık protesto edildi Yunanistan'da yaklaşık 5 bin kişi, göçmenlere yönelik ırkçı saldırıları protesto etti.

Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Günü- Yunanistan'da göçmenlere yönelik ırkçılık protesto edildi Yunanistan'da yaklaşık 5 bin kişi, göçmenlere yönelik ırkçı saldırıları protesto etti.Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Günü çerçevesinde Yunanistan'ın başkenti Atina'da ırkçılığı protesto etmek için gösteri düzenlendi.Atina'nın çeşitli meydanlarında bir araya gelen göstericiler, göçmenlere karşı yapılan saldırıları protesto amacıyla parlamento binasının da bulunduğu Sintagma Meydanı'na kadar yürüdü.Yürüyüş sırasında "Kahrolsun faşizm", "Altın Şafak büroları kapatılsın", "Bir daha faşizm asla" şeklinde sloganlar atıldı. Yürüyüşün sona erdiği Sintagma Meydanı'nda faşizm karşıtı bir konser de düzenlenecek.21 Mart Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Günü, 1960'da Güney Afrika'nın Sharpeville kentinde Apartheid yasalarını protesto etmek isteyen 69 protestocunun polis ateşiyle öldürülmesinin yıl dönümünde kutlanıyor. -

Kaynak: AA / Güncel

Yunanistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title