Haberler

Göçmen Börekçisine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde İki Ödül

Güncelleme:

Göçmen Börekçisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve İŞKUR tarafından, kadın istihdamına yaptığı katkılardan dolayı ödüllendirildi.

MARKA ödülünü Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun elinden alan Göçmen Börekçisi Yönetim Kurulu Başkanı İlker Can Dönmez "Dünya Kadınlar Gününü'nde kadın istihdamına katkı ödülünü almaktan mutluluk duyduk. MARKA'ya ve emeğini bizimle paylaşan tüm kadın çalışanlarımıza teşekkürlerimizi sunarız" dedi.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından kadın istihdamına yaptığı katkılardan dolayı 8 Mart'ta ödüllendirilen Göçmen Börekçisi, Kocaeli'nde sanayi bölgesinde küçük bir börekçi dükkanı olarak yola çıkıp, anne emeği ile büyüdü. Ödülü Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun elinden alan Göçmen Börekçisi Yönetim Kurulu Başkanı İlker Can Dönmez, "Bugün 54 franchise şubesi ile global bir marka olma yolunda ilerliyoruz. Bunu öncelikle annemiz Gönül Dönmez'e, sonra fabrikamızda el emeği ile çalışan 125 ev kadınına borçluyuz" diye konuştu. İŞKUR tarafından da ödüle layık görülen Göçmen Börekçisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde iki ödül birden almanın mutluluğunu yaşadı.

Dul ve Üniversitede Çocuk Okutan Kadınlara Destek

Kadın emeğinin değerini her gün hatırladıklarını ifade eden Göçmen Börekçisi Yönetim Kurulu Başkanı İlker Can Dönmez, bu emeği daha çok desteklemenin yollarını ararken babaları anısına Mustafa Dönmez Vakfı'nı kurduklarını söyledi. Dönmez, vakfın İŞKUR ve Kocaeli Körfez Kaymakamlığı işbirliği ile yaşına ve tecrübesine bakılmaksızın gerçekten ihtiyacı olan insanlara hem iş olanağı, hem de eğitim alanı oluşturacağını aktardı. İlker Can Dönmez; "Eşinden ayrılmış, dul veya çocuğu üniversite okuyan kadınlara altı birimden herhangi birinde eğitim verildikten sonra bir sertifika verecek olan Mustafa Dönmez Vakfı, eğitim alanların bir kısmının da Göçmen Börekçisi'nde istihdam edecek" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Dönmez Marmara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title