Haberler

Göçerlerin Zorlu Dönüş Yolculuğu

Batman, Siirt, Diyarbakır ve Mardin'den gittikleri Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki yaylalarda yaz boyunca konaklayan göçerler, havaların soğumasıyla yaylaları terk etmeye başladı.

Yaz mevsiminde hayvancılık için elverişli Van, Bingöl, Muş ve Bitlis'teki yaylalara küçükbaş hayvanlarını götüren göçerler, kışın etkisini hissettirmesiyle yaylalardan ovaya doğru inişe geçti. Yaklaşık 3 ay süren zorlu yolculuğun ardından Batman'ın Hasankeyf ilçesine ulaşan göçerler, birkaç günlük dinlenmenin ardından Mardin'e doğru yola çıkacak.

M. Şirin Taş (41) 3 ay önce Van'dan Mardin'in Nusaybin ilçesine gitmek üzere yola çıktıklarını ifade ederek, "Nusaybin'de kışı geçirdikten sonra tekrar Van'a geri döneceğiz. Yolculuklarda çok sıkıntı yaşıyoruz" dedi.

Ferhat Taş (20) ise yerleşik yaşama geçemedikleri için eğitimden uzak kaldığını belirterek, "Zor şartlarda yaşama tutunmaya çalışıyoruz. Sürekli yollarda olduğumuz için okula gidemedim" diye konuştu.

Saliha Taş (19)  ise kadın ve çocukların kırsal alandaki zor koşullarda büyük sıkıntı çektiğini söyledi.

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Batman Mardin Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title