Haberler

Göçerlerin Sorunlarını Meclise Taşıyacak

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ve Ak Parti Siirt Milletvekili adayı Ali İlbaş'ın köy gezmesinden görüntüler- Vatandaşlar ile selamlaşma- Ak Parti Siirt Milletvekili adayı Ali İlbaş'ın konuşması Göçerlerin sorunlarını Meclise taşıyacak- Göçer bir aileye mensup AK Parti Siirt Milletvekili adayı İlbaş: "Göçerlerin gözü ve sesi olacak, sıkıntılarını gidermek için azimle çalışacağız" AK Parti Siirt Milletvekili adayı Ali İlbaş, milletvekili seçilmesi halinde göçerlerin sorunlarını Meclise taşıyacağını bildirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ve Ak Parti Siirt Milletvekili adayı Ali İlbaş'ın köy gezmesinden görüntüler- Vatandaşlar ile selamlaşma- Ak Parti Siirt Milletvekili adayı Ali İlbaş'ın konuşması Göçerlerin sorunlarını Meclise taşıyacak- Göçer bir aileye mensup AK Parti Siirt Milletvekili adayı İlbaş: "Göçerlerin gözü ve sesi olacak, sıkıntılarını gidermek için azimle çalışacağız" AK Parti Siirt Milletvekili adayı Ali İlbaş, milletvekili seçilmesi halinde göçerlerin sorunlarını Meclise taşıyacağını bildirdi.İlbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göçer bir ailenin mensubu olarak, mevsim şartlarına göre çeşitli bölgelerde konaklayan göçerlerin sorunlarını çok iyi bildiğini söyledi."Göçerlerin gözü ve sesi olacak, sıkıntılarını gidermek için azimle çalışacağız" diyen İlbaş, "AK Parti, her kesimi kucaklayan, hiç kimseyi ötekileştirmeden, toplumla iç içe olan kişileri aday yapıyor" ifadesini kullandı.İlbaş, göçer ailelerin bazı mağduriyetlerinin söz konusu olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: "Belki de milletvekilleri arasında o kesimin sorunlarını iyi bilenlerden biri olacağım. Çünkü bu hayatı bizzat yaşadım. Amcamın çocukları hala bu hayatı sürdürüyor ve aile fertleri hala hayvancılıkla uğraşıyor. Bu yaşamı sürenlerin sorunlarını inşallah Meclis kürsüsünde ve ilgili komisyonlarda dile getireceğiz. Tarım ve hayvancılıkla uğraşanların ne sıkıntılar yaşadığını gayet iyi biliyorum. Hatta bazı aileler çocuklarını bile okutamıyor. Geçmişte çadırda okuyan çocuklar Allah'a şükür doktor oldular."Göçerlerin Botan Vadisi'nde hayvancılıkla uğraşarak geçimlerini sağladıklarına işaret eden İlbaş, yaz aylarında ise daha serin olan Van ve Ağrı'ya göç edildiğini anlattı.İlbaş, atalarının asırlardır göçer olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Bugün aynı işi biz her ne kadar modernize etmiş isek bunu sürdürüyoruz. Bu yaşam tarzının sürdürülmesi ülke hayvancılığına katkıdır. Ülkemizin en büyük hayvancılık sektörünü elinde tutan göçerliğin sıkıntılarını biliyorum. Bugüne kadar göçerleri en iyi destekleyen AK Parti iktidarı oldu. AK Parti döneminde göçerler hayvancılığa daha iyi sahip çıktı. Sadece Siirt ve kırsalında bugün 50 bin üzerinde göçer yaşıyor. Bu göçerlerin yüzde 20'si yaz ve kış aylarında mevsimsel koşullardan dolayı zorunlu göç etmek zoruna kalıyorlar. Göçer aileler çocuklarını okutmak için Siirt'te bırakıp yaylaya gidiyor ve o çocuklar aylarca ailelerini görmüyorlar."

Kaynak: AA / Güncel

Yasin Aktay Ali İlbaş Ak Parti Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title