Haberler

Göçek Tüneli, Onarımı Bekliyor

Muğla'nın Dalaman İlçesindeki Muğla - Antalya'yı birbirine bağlayan Göcek Tüneli'nde yağmurlu havalarda meydana gelen su sızıntısı, sürücüler için tehlike yaratırken; uzmanlar önlem alınmazsa tünelin betonu ile içindeki demirlerin zamanla çürüyeceğini söyledi. Göcek Tünel İşletme Müdürü Aydın Meral, mevcut görüntünün kendilerini de rahatsız ettiğini belirtip, "Yapılan yeni tünel biter bitmez tadilat çalışmalarına başlayacağız" dedi.

Tinsa İnşaat ve Sanayi Limited Şirketi tarafından 25 yıllığına yap-işlet-devret modeli ile 13 miyon dolar harcanarak yapılan Göcek Tüneli 2006 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. 13 hükümet ve 8 başbakan eskiten ve 17 yılda tamamlanabilen Muğla ile Antalya'yı birbirine bağlayan 950 metrelik tünel, kamuoyunda sık sık Türkiye'nin tek paralı tüneli olma özelliğiyle gündeme geldi.

Otomobillerden 3.5 lira, kamyon, otobüs ve TIR'lardan ise 7.5 lira geçiş ücreti alınan tünel 9 yıldır hizmette olmasına rağmen özellikle kış aylarında su sızdırması nedeniyle sıkıntıya neden oluyor.

Hemen hemen her yağmurda yaşanan sızıntı tünelin içindeki su birikintileri oluşturuyor. Günlük ortalama 10 bin aracın geçiş yaptığı tünelin içinde yolda biriken sular, sürücülere zor anlar yaşatıp, kazalara davetiye çıkartıyor.

Muğla Mimarlar Odası yetkilileri, sızmanın önlenmemesi halinde su yüzünden tünelin etrafındaki beton ve betonun içinde bulunan demirlerde çürümenin meydana gelebileceğini belirttti. 13 milyon dolarlık bir yatırımın boşa gitmemesi için bir an önce alınması istendi.

Öte yandan Göcek Tüneli'nin ücretli olması nedeniyle Karayolları Antalya Bölge Müdürlüğü tarafından ücretsiz geçiş için 2013 yılı Eylül ayında yapımına başlanan yeni tünelin de inşaatının sürdüğü, mayıs ayına kadar tamamlanarak hizmete açılmasının beklendiği bildirildi. Yeni tünelin hizmete girmesiyle sürücüler paralı olması nedeniyle 'Deli Dumrul Tüneli' diye nitelendirdiği mevcut tünelden Antalya'dan Muğla'ya gelirken geçmek mecburiyetinde kalmayacak. Ancak Muğla'dan Antalya'ya yönüne giden araçların, yine eski tüneli kullanacağı belirtildi.

"YENİ TÜNEL TAMAMLANINCA TADİLATA BAŞLAYACAĞIZ"

Göcek Tünel İşletme Müdürü Aydın Meral, tüneldeki tadilat çalışmalarına başlamak için yapımı süren yeni tünelin bitmesini beklediklerini söyledi. Meral, şöyle devam etti:

"O tünel biter bitmez şu an çalışmakta olan tünelimizi kapatarak çalışma yapacağız. Bununla ilgili olarak Karayolları ile görüşmelerimiz yapılmakta. Ayrıca tünelin tadilatı ile ilgili projelerimiz tamam. Şu tünel içindeki görüntü bizi de rahatsız ediyor ama tek tünel olduğu için kapatma şansımız yok. Yeni yapılacak olan tünel biter bitmez tamir ve tadilat çalışmalarımız başlayacak. İlk belirlemeler göre 5 ay kadar sürecek. Tünelin göçme tehlikesi diye bir şey yok. Burada en önemli olan konu suyun yolun altında çıkan su olması. Yapılacak çalışma ile tünel baştan sona yenilenecek. Sürücülerden isteğimiz tünel için de yavaş gitmeleri." - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Dalaman Göcek Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

SavaşmobilWeb@haberler.com:

yap işlet devret ile zaten 25 yıl Tinsa köşeyi döner.sonrada umrunda olmaz Günde 10bin araç ooohhh soyul Türkiyem

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title