Haberler

Göcek Koyları Kiralanıyor

Güncelleme:

Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü, Göcek'in eşsiz güzellikteki koyları Akbük, Taşyaka, Göbün ve Küçük Sarsala'nın 10 yıllığına kiraya verilmesi için ihaleye çıktı.

Orman Genel Müdürlüğü Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan ihale duyurusuna göre ihale 16-17 Eylül tarihinde yapılacak. İlanda 1,18 hektarlık ormanlık alanda Küçük Sarsala C tipi mesire yeri, 1,14 hektarlık ormanlık alanda Göbün C tipi mesire yeri, 1,04 hektarlık ormanlık alanda Akbük C tipi mesire yeri ve 1,93 hektarlık ormanlık alanda Taşyaka C tipi mesire yerinin işletme hakkının kiraya verilmesi işi kapalı teklif açık arttırma usulüyle ihale edileceği belirtildi. İstekliler tekliflerini, "tahmin edilen ilk yıl işletme hakkı kira bedeli" üzerinden arttırmayla verecek.

MUHAMMEN BEDELLER BELİRLENDİ

Kiralanacak koylardan Akbük için muhammen bedel 250 bin lira, Taşyaka için 200 bin lira, Göbün için 250 bin lira ve Küçük Sarsala için de 150 bin lira olarak belirlendi. İstekliler Akbük için 62 bin 500 lira, Taşyaka için 50 bin lira, Göbün için 62 bin 500 lira ve Küçük Sarsala için de 57 bin 500 lira geçici teminat verecek. Dört koy 10 yıllığına kiraya çıkarılacak. Koyların kiralanması daha önce de gündeme gelmiş ancak Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleri üzerine Muğla 2. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Davalık olan ilk ihalede koyların 29 yıllığına kiralanacağı belirtilmişti. Bakanlık söz konusu koyları, 9 Nisan 2014 tarihinde C tipi mesire yeri olarak tescillemişti.

KAPIDAN KOVUYORUZ BACADAN GİRİYORLAR

TEMA Vakfı Muğla Temsilcisi Sergender Sezer, Göcek koylarıyla ilgili mahkeme kararına rağmen hukuksuzluğun devam ettiğini söyleyerek şu açıklamayı yaptı:
"Şartnameyi değiştirmiş olabilirler. Koylarla ilgili bu ısrarlarını anlamıyorum. Muğla'daki bütün koyları vatandaşlara kapattılar. Şezlong fiyatları bile 10 TL'den başlıyor. Mücadele ediyoruz, dava açıyoruz. Kapıdan kovuyoruz ama bacadan giriyorlar. Bu ihale ile arka kapıdan dolanıyorlar. İhale süreciyle ilgili dava açacağız. Muğla'da dağ taş her yerde talan var. Muğla'da şezlong, şemsiye ve tuvalet paranız yoksa hiçbir sahili kullanamıyorsunuz." (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Orman İşletme Müdürlüğü Muğla Akbük Göcek Emlak Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (18)

yiğit:

ülke rançı yolsuzla doldu en kolayıda yandaş ikdidar ihalelerine katılmak . sömürün ülkeyi sömürün birgün acısı çıkar.

7
1
yanıtYanıtla
HDP Lİ:

mahkemeyle uğraşacağınıza ormanı yakın sorun çözülsün, plajlarda halka açılmış olur

2
5
yanıtYanıtla
abc:

ülke milletti ve toprağıyla beraber satıldı

6
1
yanıtYanıtla
ALİ BIYIK:

ALLAH AŞKINA DOKUNMAYIN ARTIK, GÖRMEYİN, BIRAKIN BÖYLE DAHA GÜZEL

5
1
yanıtYanıtla
Xboy:

yakında 2b ayağından bu cennet koylara oteller dikilmeye başlarsa hiç şaşırmayın

5
1
yanıtYanıtla
YALNIZ KURT:

koruyarak halkın yararına işletmek lazım. özel işletmecilik de iyidir

1
4
yanıtYanıtla
s:

alah belanızı versın bakalım daha nelerı satıp yıyıceksınız hırsızlar

5
0
yanıtYanıtla
hacı:

SATIN SATIN . . YOK YANİ SATIN . . BİRDE YİYİN HA . . YİYİN YANİ . . . . ZATEN KÖPRULERİ YOLLARI HAVALİMANINI ÖZEL ŞİRKETLER YAPIYOR

3
1
yanıtYanıtla
Delibalta:

Adamların dokunmadığı bir yer kalmadı ya bırakın arkadaşım bir kaç yerde doğal kalsın istemiyoruz pis elleriniz ile inşa ettiğiniz beton yapılarınızı badem bıyıklarınıza tüküreyim sizin kişiliksiz herifler hizmet etmeye değil çalmaya çırpmaya gelmişsiniz resmen size oy verenlerin neyse ağzımı bozduracaksınız

4
0
yanıtYanıtla
EKSU TSUROZ T''EVGİN:

gözünüzü bir avuç toprak doyurur belki

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title