Haberler

Göç Konulu Okuma Tiyatrosu

Güncelleme:

İSTANBUL FRANSIZ KÜLTÜR MERKEZİ'NDE GÖÇ KONULU OKUMA TİYATROSU (3 Ekim) VE SÖYLEŞİ (4 Ekim)

« GİT GİDEBİLDİĞİN YERE »

Sedef Ecer, Tilbe Saran ve Fehmi Karaarslan, « Git gidebildiğin yere » okuma tiyatrosu kapsamında 3 Ekim Çarşamba günü saat 19:00'da İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nde sahne alacaklar.

Marsilyalı tiyatro topluluğu Dynamo Théâtre'ın öncülüğünde ve Marsilya-Provans 2013 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında yer alan bu tiyatro projesi için üç frankofon yazar, « göç » ve « kadın » temalarından yola çıkarak « kübist bir portre » yarattı. Bu göç hikayesini Sedef Ecer, Türkiye'nin doğusundan Akdeniz'e uzanan bir yolculukla açıyor. Michel Bellier karakterleri Marsilya'dan kuzeye götürürken, Stanislas Cotton ise öyküye son noktayı Belçika'da koyuyor. Proje şimdiden bir çok tiyatronun ve Marseille Provence 2013 programında yer almakta.

Eserin okuması Joëlle Cattino yönetiminde Sedef Ecer, Tilbe Saran ve Fehmi Karaaslan tarafından yapılacak.

Okuma, Türkçe üstyazılı olarak, Fransızca dilinde gerçekleşecektir.

Giriş ücretsidir.

3 ekim çarşamba, 19:00

Fransız Kültür Merkezi

KADIN VE GÖÇ

Göç konusuna ilişkin tüm araştırmalarda, kadının, ait olduğu topluluk için temel bir öneme sahip olduğu görülmektedir. Kimliğin korunması ve geleneksel değerlerin sürekliliğinde kadın önemli bir rol oynamaktadır.

İTEF - İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali kapsamında, Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim görevlisi ve Sosyal Araştırmalar Merkezi müdürü Dr. Feyza Ak Akyol, dramaturg, senarist ve oyuncu Sedef Ecer ile yönetmen ve Dynamo Théâtre kurucusu Joëlle Cattino kadının rolü ve göç hareketi arasındaki ilişkiyi ve sanatsal yaratıcılıktaki yerini tartışacaklar. Etkinlik 4 Ekim Perşembe günü saat 19 :00'da Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

Simültane çeviri

Giriş ücretsizdir.

4 Ekim Perşembe, 19:00

Fransız Kültür Merkezi

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fransız Kültür Merkezi Tilbe Saran İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title