Haberler

Göbeklitepe Yarı Maratonu ve 10k Koşusu Yapıldı

Göbeklitepe Yarı Maratonu ve 10K koşusu yapıldıŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da bu yıl dördüncüsü düzenlenen Göbeklitepe Yarı Maratonu ve 10K Koşusuna yerli ve yabancı 400 sporcu katıldı.

Göbeklitepe Yarı Maratonu ve 10K koşusu yapıldıŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da bu yıl dördüncüsü düzenlenen Göbeklitepe Yarı Maratonu ve 10K Koşusuna yerli ve yabancı 400 sporcu katıldı.Yurt içi ve yurt dışından farklı yaş grupları ile engelli sporcular, "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen Göbeklitepe kazı alanı önünde bir araya geldi.Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in verdiği start ile Göbeklitepe'de yarı maraton, Mardin yolu kavşağında ise 10 K Koşusu başladı.Çevredeki vatandaşların koşuculara ilgi gösterdiği etkinlikte bazı sporcuların yorularak zaman zaman parkurun dışında dinlenmeye çalıştığı görüldü.Yarı maratonda erkeklerde Wandimaga Seid (Etinopya) birinci, Fetene Aleme Regosa (Etiyopya) ikinci, Serdar Çetin (Türkiye) üçüncü olurken. kadınlarda Lütfiye Kaya birinciliği, Nursel Yıldız ikinciliği ve Duygu Boyan üçüncülüğü elde etti.10K koşusunda ise erkeklerde Ömer Alkanoğlu birinci, Kenan Yalçın ikinci, İsa Özçelik üçüncü oldu. Kadınlarda ise Dudu Polat birinciliği, Bahar Esindönek ikinciliği, Ayşe Tuncer üçüncülüğü kazandı.Engelliler kategorisinde ise erkeklerde Ömer Çantay, kadınlarda Hamide Kurt birinci oldu.Belediye Başkanı Güvenç, ödül töreninde, herkese spor yapmayı tavsiye ederek, yurt içi ve yurt dışından gelip, Şanlıurfa'da yarışan tüm sporcuları tebrik etti.Konuşmalardan sonra dereceye giren sporculara, madalya, kupa ve para ödülü verildi, ayrıca herkese pul biberi hediye edildi. .

Kaynak: AA / Güncel

Celalettin Güvenç Şanlıurfa Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title