Haberler

Gmka Genel Sekreteri Gündoğan Açıklaması

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, Balıkesir ve Edremit'in, geleceğin en hızlı gelişen bölgesi olacağını belirterek "3-5 yıl sonra bölgemiz çok farklı bir noktada olacaktır.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, Balıkesir ve Edremit'in, geleceğin en hızlı gelişen bölgesi olacağını belirterek "3-5 yıl sonra bölgemiz çok farklı bir noktada olacaktır. Bu başarı bizim değil siz iş adamlarının başarısı olacak" dedi.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonuna (TUSKON) bağlı Edremit Sanayici ve İş Adamları Derneği (ESİAD) tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Adramis Termal Otel Toplantı Salonu'ndaki toplantıda, ESİAD üyelerine yatırım danışmanlığı konusunda bilgi verildi.

Gündoğan burada yaptığı konuşmada, kalkınma ajanslarının amaçları, önemi, ajans mevzuatı ve uygulamaları konusunda açıklamalarda bulundu, proje uygulama dönemi, faiz desteği, faizsiz kredi desteği ve teknik destek konularında örnek projeleri iş adamlarına anlattı.

-"Balıkesir hiç destek alamadı"-

Gündoğan, Balıkesir'in AB ve ülke içerisindeki desteklerden az faydalandığını belirtti. İlin, yurt dışı desteklerden de proje yetersizliği nedeniyle hiç destek alamadığının altını çizen Gündoğan, şunları dedi:

"Balıkesir ve bölgesinde sadece Ajans projelerinden değil, TÜBİTAK, AB gibi diğer projelerden yararlanılması için proje eğitimi desteği veriyoruz. Ajans olarak proje hazırlamada ancak yardımcı olabiliyoruz. Bunun dışında 'Proje değerlendirme ve proje almada' yetkimiz bulunmuyor. Bugüne kadar Balıkesir ve Çanakkale'den 58 proje kabul edildi. Bu projelerden biri bitim aşamasına geldi. Diğer projeler takip ediliyor ve çalışmaları izleniyor."

-"Balıkesir ve Edremit geleceğin en hızlı gelişen bölgesi olacak"-

Mustafa Gündoğan, Balıkesir'in geleceği çok parlak bir il olduğunu belirterek, "Nüfusu, 2023 yılında 500 bini aşacak. İstanbul, Çanakkale Edremit, İzmir E-87 Karayolu, Çanakkale Boğaz Köprüsü gibi yatırımlarının tamamlanmasının ardından bölge tam bir geçiş noktası olacak. İzmir-İstanbul otoyolu tamamlandığında, İstanbul 2, İzmir 1 saate inecek. 20 milyonluk nüfusa, en geç 2 saat içinde ulaşır duruma geleceksiniz. Kara, hava, demir ve deniz yolları olmak üzere bütün ulaşım imkanları var. Balıkesir ve Edremit geleceğin en hızlı gelişen bölgesi olacak" ifadelerini kullandı.

- BALIKESİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title