Haberler

Gmis Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, madenciler olarak 1 Mayıs'ı Çanakkale'de kutlayacaklarını belirtti.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, madenciler olarak 1 Mayıs'ı Çanakkale'de kutlayacaklarını belirtti.

Mutlu, sendikada düzenlenen GMİS Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye ve dünyanın hızlı gelişen ve değişen bir gündemi olduğunu söyledi.

Ankara'da 7 Nisan'da gerçekleştirilen Türk-İş Başkanlar Kurulu toplantısına katıldıklarını anımsatan Mutlu, "Geçtiğimiz yıl Türk-İş 1 Mayıs'ı emeğin başkenti olan Zonguldak'ta kutlama kararı almıştı. Gerçekten büyük katılımla bize güzel bir duygu yaşattılar. Bu yıl işçi bayramını, milli mücadele ruhunun yeşermiş olduğu Çanakkale'de kutlama kararı alındı. Madenciler olarak 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nü Çanakkale'de kutlayacağız." diye konuştu.

Mutlu, bir gazetecinin "Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) işçi alımı konusundaki çalışmalarınız nelerdir?" sorusu üzerine şunları kaydetti:

"İşçi açıklarının giderilmesi için göreve geldiğimiz günden bugüne yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Görüşmelerimiz devam ediyor. TTK'ya işçi aldırmak sadece sendikamızın göreviymiş gibi bir algı oluşması doğru değil. Bu konuda siyasetçilerimize de büyük görev düşüyor. Siyasetçilerimizden bugüne kadar yaptıklarından çok daha fazla katkı vermelerini bekliyoruz."

Toplantıya sendikanın genel merkez ve şube yöneticileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale İsa Mutlu Türk İş 1 Mayıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title