Haberler

Gm, Kazakistan'a Araç İhracatını Arttırdı

Özbekistan'da üretim yapan General Motors, geçen sene Kazakistan'a araç ihracatını artırdı.

Özbekistan'da üretim yapan General Motors, geçen sene Kazakistan'a araç ihracatını artırdı.

GM-Uzbekistan ortak otomobil fabrikasında üretilen araçların Kazakistan'a ihracatının 2012 yılında yüzde 100,4 artışla 7 bin 796'ya ulaştığı bildirildi.

Açıklamada, geçen yıl Kazakistan'a 7 bin 796 adet araç ihraç eden GM-Uzbekistan otomobil fabrikasının, Kazakistan piyasasında Rus yapımı Lada (34 bin 839 adet) ve Toyota'nın (7 bin 891 adet) ardından üçüncü sırada yer aldığı ifade edilirken, GM-Uzbekistan araç fabrikasında üretilen Nexia model aracın ise, geçen sene de, 2011 yılında olduğu gibi Kazakistan'da en çok satılan modeller sıralamasında ilk 3'e girdiği kaydedildi.

Açıklamada, ayrıca 2011 yılında GM-Uzbekistan Özbek-ABD ortak otomobil fabrikasının, Kazakistan'a 3 bin 829 adet araç ihraç ettiği ifade edildi.

GM-Uzbekistan Özbek-Amerikan ortak otomobil fabrikası, bölgedeki en büyük piyasası olan Rusya'ya, 2012 yılında yüzde 5 düşüşle 88 bin 232 adet araç ihraç etmişti.

Yıllık 250 bin otomobil üretme kapasitesine sahip GM-Uzbekistan ortak otomobil fabrikasında, 2012 yılında 6,4 artışla 235 bin 518 adet otomobil üretilirken, bunun yaklaşık 123 bini ülke içinde satılı. Kalan kısmı ise başta Rusya olmak üzere Kazakistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Ukrayna, Belarus, Moldova ve Afganistan gibi ülkelere ihraç edildi.

GM, Ekim 2007'de, Özbekistan'ın Andican kentinde bulunan Özbek Oto Sanayi Birliği bünyesindeki araç fabrikasının yüzde 25 hissesini 66,7 milyon dolara satın almış, bu çerçevede taraflar arasında sermayesi 266,7 milyon dolar olan GM-Uzbekistan araç fabrikası kurulmuştu.

Muhabir: Taşkent

Yayıncı: Ali Bayaslan - TAŞKENT

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu General Motors Özbekistan Kazakistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title