Haberler

Global Tahvil Faizlerinde Yükselişle Birlikte Bist %1,6 Düştü…

Güncelleme:

Cuma günü BIST Bankacılık Endeksi %2,0 ile beklentilerimiz paralelinde BIST 100 Endeksinden daha fazla geriledi.

BIST 100 Endeksi, global piyasalarda ABD seçimleri sonrasında Trump'un olası ekonomi politikalarından negatif etkilenmekte olan tahvil faizlerindeki yükselişe bağlı olarak banka hisseleri öncülüğünde günü %1,6 düşüşle 75,174 puan seviyesinden tamamladı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

TRUMP EKONOMİ POLİTİKALARI FİYATLANMAYA DEVAM EDİYOR…

ABD Seçimleri sonrasında Trump'un ekonomi politikaları piyasalarda fiyatlanmaya devam etmekte. Piyasalarda mevcut durumda genel akım ABD'nin dş ticaret açığını azaltıcı ve büyümeye önem veren politikaları eşliğinde ABD enflasyon, büyüme artışı ile global tahvil faizlerinde yükseliş fiyatlanmakta. BU paralelde Türkiye 10 yılık tahvil faizleri de %10,85 ile son 8 ayın en yükseğinde bulunuyor. Genel görüşümüz bu eğilimin zaman zaman ivmesini kaybetse de devam edeceği şeklinde. Bu paralelde BIST 100 Endeksinin tahvil faizlerindeki yükselişinde negatif etkilenmeye devam edebileceğini düşünmekteyiz. Bugün sabah itibariyle Asya piyasalarında Japonya yükselişte, Kore düşüşte. ABD hisse endeks future ise %0,5 yükselişte. BIST 100 Endeksinde bugün için beklentimiz global piyasalardaki nötr ortam eşliğinde Cuma günkü düşüşün ardından hafif yükseliş olabileceği şeklindedir.

ŞİRKET HABERLERİ


THYAO…Nötr : Ocak-Ekim 2015 döneminde 51,9 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2016 yılının aynı döneminde %3,7 artışla 53,8 milyona ulaşmıştır. Yolcu sayısındaki artış iç hatlarda %4,5, dış hatlarda %3,0 oranındadır. Yolcu doluluk oranı 4,0 puanlık düşüş ile %74,6 olarak gerçekleşmiştir. (KAP)

EKGYO…Nötr… Şirket, Ocak-Ekim 2016 dönemi içerisinde %22'lik düşüş ile 6,697 adet bağımsız bölümün satışı (ön satışlar dahil) gerçekleştirmiştir. Şirket, Ocak-Ekim 2015 dönemi içerisinde 8,620 adet bağımsız bölüm satışı yapmıştı. (KAP)

Bankacılık Sektörü…Sınırlı Negatif… TCMB tarafından, Türk lirası ve yabancı para cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarında indirim yapıldığı belirtilerek, "1 Ocak 2017'den itibaren geçerli olmak üzere kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranları Türk lirası için % 1,84, yabancı para için % 1,47, aylık azami gecikme faiz oranları Türk lirası için % 2,34, yabancı para için % 1,97 olarak belirledi.

TCMB ayrıca, fnansal kuruluşlar tarafından Merkez Bankası nezdinde TL cinsinden tesis edilen zorunlu karşılıklara ödenen faiz/nema oranı Bankamız bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının 400 baz puan eksiği olarak belirlenecektir şeklinde duyuru yaptı.

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, global piyasalarda tahvil faizlerindeki yükselişten negatif etkilenen bankacılık sektörü hisseleri öncülüğünde gerileyen BIST 30 Endeksi eşliğinde günü %1,4 düşüşle 92,725 seviyesinden tamamladı.

Bugün Aralık vadeli kontratta global piyasalardaki nötr ortama bağlı olarak 92,5-93,5 bandında hareket beklemekteyiz.

USDTRY Kontratı

Haftanın son işlem gününde de ABD Başkanlık seçimlerinin galibinin Trump olması sonrasında, piyasalarda belirsizlik fiyatlaması sürdü.Söz konusu ortamda dolar gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı sınırlı da olsa değer kazanmaya devam etti. Bunun paralelinde USDTRY Aralık kontratı günü %0,37 değer kazancı ile 3,2885 seviyesinde tamamladı.

Bugün sabah saatleri itibariyle USDTRY paritesindeki seyir göz önünde bulundurularak kontratın güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz. USDTRY Aralık kontratında yükselişlerin devam edebilmesi için 3,25 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, 3,20-3,15 bandı destek konumunda bulunuyor.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz Cuma günü güçlü dolar eğilimi piyasalarda baskın karakter olmaya devam etti. Bunun paralelinde Altın Aralık kontratı haftanın son işlem gününü %1,32 değer kaybı ile 1250 US$ seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle Asya seansında altın fiyatlarındaki seyir göz önünde bulundurarak, Altın kontratının güne düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Haftanın son işlem gününde de ABD Başkanlık seçimlerinin galibinin Trump olması sonrasında, piyasalarda belirsizlik fiyatlaması sürdü. Küresel piyasalardaki risk algısı yatışırken, dolar kayıplarını telafi etti. Bu kapsamda EURUSD Aralık kontratı günü yatay ve 1,0900 seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle EURUSD paritesinde görülen seyir nedeniyle EURUSD kontratının güne düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Japonya Türkiye Kore Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title