Haberler

Global Piyasalar Eşliğinde Sınırlı Tepki Yükselişi…

Güncelleme:

BIST 100 Endeksi global olumlu moda eşlik ederek Moody's not indirim kararı sonrasında %4 düşüşün ardından dün %0,6 oranında yükselişle günü tamamladı.

DÜN NE OLDU?

GLOBAL PİYASALAR EŞLİĞİNDE SINIRLI TEPKİ YÜKSELİŞİ…

ABD Kasım seçimleri öncesinde Clinton-Trump TV tartışmasının ardından rüzgarın Clinton lehine dönmesi global piyasalarda pozitif etki oluşturdu. BIST 100 Endeksi global olumlu moda eşlik ederek Moody's not indirim kararı sonrasında %4 düşüşün ardından dün %0,6 oranında yükselişle günü tamamladı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

BUGÜN FED, AMB VE TCMB BAŞKANLARININ KONUŞMASI İZLENİLECEK…

Moody's kararının piyasada kısa vadede fiyatlanmasının ardından BIST 100 Endeksinde dünkü seviyelerde yatay hareketin devamını beklemekteyiz. Gelişen ülke kurlarında bugün itibariyle önemli bir hareket gözlenmemekte. Sabah itibariyle Asya piyasaları ise Japonya Borsası'ndaki %1,5 düşüş öncülüğünde hafif negatif.

Bugün Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi Türkiye saati ile 12:00'da Londra'da, TCMB Başkanı Çetinkaya 15:00'da İstanbul Sanayi Odası'nda ve FED Başkanı Yellen 17:00'da ABD Meclisi'nde konuşacak.

Moody's kararının ardından kredi derecelendirme kuruluşlarının birbirini izlemesi nedeniyle Fitch'in de önümüzdeki dönemde notumuz indirmesi muhtemel. Bu nedenle hisse piyasasında orta dönemde baskılı seyir devam edebilir.

ŞİRKET HABERLERİ

TCELL (Olumlu) : Turkcell, Gamecell markasıyla 30 milyon oyuncunun yer aldığı Türkiye oyun pazarına girdi. Türkiye'deki hacmi 2 milyar TL olan oyun sektörüne dahil olan Turkcell, oyun siteleri ile içerik konusunda işbirliği yapacak. 2019 yılında sektörde, %50'den fazla büyüme bekleniyor. Türkiye'deki mobil oyun geliri ise yaklaşık 600 milyon TL büyüklüğünde olduğu tahmine edilmekte. Türkiye bu gelirleriyle beraber, global oyun pazarında 16. sırada bulunuyor. Dünya oyun pazarının büyüklüğü ise yaklaşık 100 milyar US$ seviyesinde. (BusinessHT)

OTKAR (Olumlu) : Birleşik Arab Emirlikleri'nde kurulu Tawazun Operations Company ile bölge ülkelerinde savunma sanayi faaliyetlerinde işbirliğinde bulunmak amacıyla kurulması öngörülen ortak girişim şirketine sermaye ödenmesine karar verildi.

BIST 30 Kontratı

Ekim vadeli kontrat, Clinton/Trump karşılaşmasında Clinton lehine görünüme bağlı global risk iştahında artış eşliğinde günü hafif yükselişle (0,2%) 94,925 seviyesinden tamamladı.

Bugün Ekim vadeli kontratta BIST 30 Endeksinde genel yatay seyir beklentimize uygun olarak 94,500-95,500 bandında yatay hareket beklemekteyiz.

USDTRY Kontratı

Dün gelişmekte olan ülke para birimlerinin bir çoğunda dolar karşısında değer kaybı görülürken Türk Lirası da söz konusu seyre iştirak etti. USDTRY Ekim kontratı dün dalgalı seyir izlese de gün sonunda kontratta yatay kapanış görüldü. Kontrat dünü %0,08 değer kazancı ile 3,0037 seviyesinden tamamladı.


Bugün de ABD'de takip edilecek veri akışı nedeniyle kontratta dalgalı seyir görülebilecek olup, kontratın güne yatay seyir ile başlamasını beklemekteyiz. Orta vadede USDTRY spot piyasada 3,05 direnci önemini korumaya devam ederken, 2,95-2,93 bandı destek konumunda bulunuyor.

ALTIN/USD Kontratı

Dün dünya genelinde doların değer kazanma eğilimi sonrası Altında satış baskısı dikkat çekti. Bunun paralelinde Altın Ekim kontratı günü %1,02 değer kaybı ile 1327 US$ seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle Asya seansında altın fiyatlarındaki zayıf seyir göz önünde bulundurarak, Altın kontratının güne sınırlı düşüş ile başlamasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Deutsche Bank'ta yaşanan sıkıntılara ilişkin haber akışı euro cephesinde aşağı yönlü baskı yarattı. Günün ikinci yarısında ABD'den gelen veri akışı da EURUSD paritesinde aşağı yönlü hareketin devam etmesinde etkili oldu. Ekim kontratı ise dünü %0,50 değer kaybı ile 1,1211 seviyesinden tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle sıkışık fiyat hareketinin görüldüğü EURUSD paritesi nedeniyle EURUSD kontratının güne yatay seyir ile başlamasını beklemekteyiz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title