Haberler

Gkv'lilerden Töre'ye Muhteşem Gala

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Atatürkçü Düşünce ve Tiyatro Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanarak sahneye konulan Turgut Özakman'ın ünlü oyunu Töre'nin galası yapıldı.

GAÜN Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen galaya GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ve Celal Ersoy'un yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Akademik başarılarının yanı sıra birçok alanda gösterdikleri yüksek performans ve başarılarla dikkat çeken Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri tiyatro alanındaki yeteneklerini sahneledikleri Töre adlı oyunla bir kez daha gösterdiler. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Atatürkçü Düşünce ve Tiyatro Kulübü öğrencileri geleneksel tiyatro günleri etkinlikleri kapsamında Turgut Özakman'ın kaleme aldığı ve tiyatro klasikleri arasında yer alan Töre adlı oyunu sahneledi. Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde galası gerçekleştirilen oyunu GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Celal Ersoy, GKV Yönetim ve mütevelli kurulu üyeleri, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcıları Kasım Ateş ve Can Hoşcan'ınyanı sıra çok sayıda davetli izledi. GKV Özel Okullarının akademik çalışmalar yanında birçok alanda da önemli başarılara imza attığını ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, oyunun öğrenciler tarafından sahnelendiğini hatırlatarak sahne ve dekorla kostümlerin de yine öğretmen ve öğrenci iş birliğiyle yapıldığını belirterek, "Kurumumuz bünyesinde her yıl gerçekleştirilen Türkçe, İngilizce ve Dansların Renkleri gösterileri kapsamında bu yıl Türkçe Tiyatro alanında öğrencilerimiz Turgut Özakman'ın ünlü eserini sahneye taşıdı. Uzun ve yorucu bir çalışmanın ardından oyunu büyük bir keyifle izledik. Öğrencilerimizin yüksek performansı ve sahne hakimiyetiyle oyun akıcı bir şekilde sahnelendi. Diğer taraftan öğrencilerimizin oyuna hazırlanmasının yanı sıra GKV ekibimiz oyunda kullanılan kostüm ve dekorları da kendileri yaparak oyunla bütünleştirdiler. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi

GKV'LİLERİN SAHNE PERFORMANSI AYAKTA ALKIŞLANDI"

Yönetmenliğini Şehnaz Özer ve Mahmut Münir Oğuzun yaptığı oyunda dekor Hayal Bazoğlu ve Şeyma Aslantaş ve Ahmet Öz 'tarafından tasarlandı. Teknik ekipte Mustafa Özbal, Mehmet Keçe görev alırken yardımcı ekipte ise Endam Aslan ve Kadir Taşçılar görev alarak oyunun sahnelenmesini sağladı. Töre adlı oyunda GKV Özel Okulları öğrencilerinden Berkin Çupurbaş, Çağdaş Budak, Seza Eren, Elif Gökalp, Büşra Hösükoğlu, Emir Karataş, Eylül Yılmaz, Elif Gürgan, Damla Tiskaya, Beste Serin, Metehan Gökçek ve Cemile Hüma Alp görev aldı. İzleyenleri büyüleyen oyunda öğrencilerin yüksek performansları ve sahneye hakimiyetleri dikkat çekti. Oyunla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Liseleri Müdiresi Ülkü Ulutaş'ta öğrencilerin oyunu başarıyla sergilediğini ve gurur duyduklarını belirterek, "Töre 1900'lerin başında Erzurum yöresinde geçer. Anadolu'yu temsil eden, asırlık bir çınar gibi duran babaanne. Eşlerini kan davasında kaybetmiş, kinlerini sütleriyle yoğurup bebelerini besleyen kadınlar. Çocukluğundan beri intikam yeminleriyle yetişmiş evin oğlu. ve bu dramın ortasında, kayada açmış çiğdem filizleri gibi iki genç: Zühre ve Mustafa'nın aşkını konu alıyor. Oyundan çıkarılması gereken en önemli ders kin, öfke ve nefretin yerini sevgiye bırakarak barış dolu bir dünya için çalışmak" dedi.

Oyunun sonunda öğrenciler ellerindeki Türk bayraklarıyla sahneye çıkarak izleyicileri marşlar eşliğinde selamladı. GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcıları Kasım Ateş ve Can Hoşcan oyunda rol alan öğretmen ve öğrencilere günün anısına birer çiçek vererek başarılarını kutladı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Turgut Özakman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title