Haberler

GKV'liler Türk dil bayramını kutladı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu Öğrencileri okulda düzenlenen çeşitli etkinliklerle Türk Dil Bayramını coşkuyla kutladılar.

GKV Özel Okullarında düzenlenen etkinliklerle Türk Dil Bayramı kutlandı. Kutlamalarla ilgili bir değerlendirme yapan Okul Müdürü Mustafa Şenel "Öğrencilerimize düzenlediğimiz etkinliklerle Türkçe'nin ne kadar yaygın ve köklü bir dil olduğunu bütün programlarımızda anlatıyor ve uygulamalarla gösteriyoruz. Dil Bayramı etkinliklerimiz çerçevesinde öğrencilerimiz hazırladıkları dövizlerle sınıfları tek tek ziyaret ederek Türkçe ile ilgili ilgi çekici bilgileri paylaştılar.1932'deki ilk Türk Dili Kurultayı'nın açılış günü olan 26 Eylül, ülkemizde 'Dil Bayramı' olarak kutlanmaktadır. Türkçe'nin söz varlığı, kelime dağarcığı, hazinesi, her zaman çok güçlü bir edebiyatı, tarihi, kültürü, sanatı, medeniyeti taşımaktadır. Türk Dili Bosna Hersek'ten Çin'e; Sibirya'dan Kıbrıs'a kadar olan çok geniş bir coğrafyada ana dil olarak konuşulmaktadır. Tüm dünyada 200 milyondan fazla insan tarafından konuşulan dilimiz yeryüzünün en çok kullanılan dillerinden biri olma özelliğine de sahiptir. Türkçe özellikle batı dillerinden çok fazla kelime almak yönünde eleştirilmektedir oysa batı dillerine en fazla kelime kazandıran diller arasındadır aslında, Türkçe. Örneğin Sırpça'ya 8995, Bulgarca'ya 3490, Yunanca'ya 2984, Arnavutça'ya 2622, Rumence'ye 2780, Rusça'ya 2476, İngilizce'ye 470 kelime kazandırmıştır. Türkçe ve Türki Diller onlarca dialektten oluşan büyük bir dil ailesidir." dedi. Dil Bayramı öğrencilerin Başöğretmen Atatürk ile fotoğraf çekimleri ile devam ederken hafta boyunca etkinliklerin süreceği de açıklandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türk Dil Bayramı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title