Haberler

GKV Durağında Gkv'li Eski Mezunlar Buluştu

Güncelleme:

"GKV Durağı" etkinliği kapsamında, GKV'li eski mezunlar Gaziantep Lisesi arkasında bulunan eski otobüs durağında buluşarak süsledikleri belediye otobüsleriyle o dönemlerde izledikleri güzergâhla GKV Özel Okullarına giderek yeniden ders başı yaptılar.

GKV otobüs durağında büyük bir nostalji yaşayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının eski mezunları, öğrencilik yıllarına dönerek otobüs beklemenin heyecanını bir kez daha yaşadılar. Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla GKV'li mezunlara tahsis edilen otobüsle GKV Özel Okullarına hareket eden eski mezunları, GKV'li öğrenciler coşkuyla karşıladı. Okul bahçesinde kendilerini davul zurna eşliğinde kalabalık bir öğrenci grubunun içinde bulan mezunlar, yıllar öncesine dönüş yaptılar. Mezun öğrencileri yeniden okullarında görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş , "Dün olduğu bugün de sizleri okullarımızda görmekten onur duyuyoruz. Hep birlikte çok güçlü ve övünç duyulacak bir aileyiz. Bu dayanışma ruhu, Kolejimizi 51 yıldır dimdik ayakta tutmaktadır. Sizlerin ve tüm mezunlarımızın desteğiyle başarılarımız Türkiye'de ve dünyada hız kesmeden devam etmektedir." dedi.

GKV Mezunları Derneği Başkanı Fuat Anlar, düzenlenen etkinlikle yıllar öncesine gittiklerini belirterek "Bugün, öğrencilik yıllarımızda yaşadığımız okul yolu macerasını tekrarlayarak okulumuza geldik. Düzenlenen sıcak karşılama bizleri çok duygulandırdı. Biz GKV ailesinin birer parçasıyız. Mezunlarımızın okulumuza desteği her zaman devam edecektir." dedi. Kuruluşunun 51. yılda okullarını ziyaret eden eski mezunlar, ders zilinin çalmasıyla birlikte gittikleri sınıfta da sürprizlerle karşılandılar. Gaziantep'in tanınmış öğretmenlerinden ve Gaziantep Kolej Vakfı Özel Lisesi yöneticilerinden Nurçin Gören'i karşılarında görünce heyecanlanan öğrenciler bir anda o dönemlerdeki sınıflarına dönerek o günleri yaşadılar. Nurçin Gören, öğrencilere biyolojiyle ilgili sorular sordu ve mezunlardan bunları yanıtlamalarını istedi. Bazı öğrenciler hafızlarında kalan bilgilerle soruları yanıtlamaya çalışırken yanıtlayamayanlar suskunluklarıyla dikkat çekti. Zaman zaman duygulu anlar da yaşandı. Eski öğrencilerinden birinin vefat haberini alan Nurçin Hoca, gözyaşlarını tutamadı. Ayrıca öğrencileriyle sohbet ederek geçmiş günleri yâd etti. Mezunlar yaşadığı ilginç anılarını anlatarak yeniden geçmişe yolculuk yaptılar. Çalan zille birlikte sınıftan çıkan mezunlar soluğu yemekhanede alarak o dönemde çok sevdikleri menü olan çorba, salçalı makarna, et köfte, patates kızartması ve salata yediler. Bahçede yapılan çay ikramından sonra okuldan mutlu bir şekilde ayrılan eski mezunlar etkinliği düzenleyen Gaziantep Kolej Vakfı Mezunları Derneğine teşekkür ettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziantep Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title