Haberler

Gizli Terör Davası'nda Yeniden Yargılanacak

İngiltere'de gizli terör davasının sanıklarından Türk vatandaşı, 26 yaşındaki Erol İncedal'ın davasında jüri görevinden alındı. Yargıç, İncedal hakkında yeni yılda yeniden yargılama kararı verdi.

İngiliz basınındaki haberlere göre, Londra Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada Yargıç Nikol, davadaki jüri üyelerini görevinden aldı. Sadece onaylı 10 gazetecinin takip ettiği ve basına yazma yasağı bulunan davada İncedal, İngiltere'de Mumbai'dekine benzer bir terör saldırısı ile İngiltere eski Başbakanı Tony Blair ve eşi Cherie Blair'e suikast planladığı gerekçesiyle yargılanıyor.2008 yılında Mumbai'de 12 farklı noktada gerçekleşen koordineli bombalı saldırılar sonucunda 174 kişi hayatını kaybetmişti.

Old Bailey'deki dava sırasında Incedal'ın IŞİD ile skype programı üzerinden iletişim kurarak Kalaşnikof marka silah edinmeye çalıştığı suçlamasında bulunuldu. Ayrıca Incedal'ın bomba yapımı için plan listesi ile sahte üniforma giymek gibi yöntemlerle nasıl terörist saldırı yapılabileceği konusunda liste bulundurduğu öne sürüldü.

İngiliz Telegraph gazetesi, İncedal'ın duruşmada bomba yapımı dokümanları bulundurmak için elinde 'iyi bir sebep' olduğunu söylediğini aktardı. Mahkemede soruşturmaya ilişkin olarak sunulan bilgilere göre, geçtiğimiz yıl Eylül ayında polis tarafından durdurulan İncedal'ın Mercedes marka aracına dinleme cihazı yerleştirildi. İncedal ve aynı davada yargılanan 26 yaşındaki arkadaşı Munir Rarmoul-Bouhadjar birkaç hafta sonra Ekim ayında Londra'nın doğusunda gözaltına alınırken, savcı Richard Whittam, zanlılarla birlikte ele geçirilen telefonun kabı içinde bomba yapımına ilişkin bilgiler içeren bir hafıza kartı da bulunduğunu söylemişti. Ele geçirilen telefonda ise, bazı sinagogların fotoğrafları ve IŞİD'i destekleyecek malzemelerin bulunduğu öne sürülmüştü. Davanın tarihi ise kesin olarak belirtilmedi. - Londra

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erol İncedal Mumbai Londra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title