Haberler

Babaeski'de Giyim Üretim Teknolojisi Sergisi Açıldı

Güncelleme:

Babaeski Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Giyim Üretim Teknolojisi ve El Sanatları sergisi açtı.

Babaeski Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce "Giyim Üretim Teknolojisi ve El Sanatları" sergisi açıldı.

Alpullu Şeker İlkokulu'nda düzenlenen serginin açılış töreninde konuşan kurs öğretmeni Fatma Nemli, kursiyerlerin yıl boyunca güzel eserler yaptıklarını söyledi.

Halk Eğitim Müdürlüğünün gerek eğitimin tabana yayılması ve gerekse becerilerin artırılması konusunda önemli görevler üstlendiğini ifade eden Nemli, kursların en büyük özelliğinin, vatandaşların sosyal ve kültürel gelişmesini sağlamak onlara bilgi beceri kazandırmak olduğunu belirtti.

Sergide 50 kursiyerin yıl boyunca yaptığı el sanatı eserlerinin sergilendiğini aktaran Nemli, "Kadınlarımız kültür zenginliğimiz de önemli bir yeri vardır. Bu durum içerisinde bizlere kültürü yaşatma, öğretme, gelecek nesillere aktarma görevini üstlenmemizde Halk Eğitim Merkezimiz büyük önem taşımaktadır. Hayal gücünün, umudun, tatlı bir heyecanın en önemlisi emeğin ortaya çıkardığı bir sanat eseridir. Anadolu kadını el sanatlarında sanki doğa ile yarışır. El sanatları bin bir çiçeğin, desenin, rengin buluştuğu bir cennet bahçesi gibidir. Kursiyerlerimiz de yıl boyunca yaptığı bu el sanatlarını sergileme fırsatı buldu" şeklinde konuştu.

Törene, Alpullu Belediye Başkanı Saim Kırcı, Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bayrak ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ercan Oraltay katıldı. Yapılan konuşmaların ardından düzenlenen sergi gezildi. - Kırklareli

Kaynak: AA / Yerel

Babaeski Alpullu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title