Haberler

Giritliler'den Kuşadası Belediyesi'ne Teşekkür

Kuşadası Belediyesi ile Giritliler Kültür Dostluk ve Dayanışma Derneği tarafından hafta sonu düzenlenen Geçmişten Günümüze Girit Sempozyumu’na katılan Giritli göçmenler, Kuşadası Belediyesi’ne teşekkür etti.

Kuşadası Belediyesi ile Giritliler Kültür Dostluk ve Dayanışma Derneği tarafından hafta sonu düzenlenen Geçmişten Günümüze Girit Sempozyumu'na katılan Giritli göçmenler, Kuşadası Belediyesi'ne teşekkür etti.

kimlik ve kültürleri ile buluşmanın kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek Kuşadası Belediyesi ile Giritliler Kültür Dostluk ve Dayanışma Derneği tarafından Türkiye'de ilk kez düzenlenen "Geçmişten Günümüze Girit" Sempozyumu'nun sonuç bildirgesinde "Sempozyumun Türkiye'de ilk kez gerçekleşmiş olması nedeniyle bundan sonra tekrarı halinde ilk kez Kuşadası'nda ve Kuşadası Belediyesi'nin öncülüğünde Giritliler Kültür Dostluk ve Yardımlaşma Derneği ile yapılmış olduğu dile getirilecektir. Bu anlamda tarihe not düşülmüştür" ibaresi yer aldı.

16-18 Ekim tarihleri arasında yurt içinden ve yurt dışından 41 bilim insanının katılımıyla Kuşadası'nda gerçekleşen sempozyuma çok sayıda üniversiteden Girit konusunda çalışan akademisyenler katkı sağlarken Türkiye'nin dört bir yanından Giritlileri temsil eden sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve Kuşadası'nda yaşayan Giritli göçmenler katıldı. Tarihleri ve kültürleri ile buluşmanın kendilerini çok heyecanlandırdığını belirten Giritliler, Kuşadası Belediyesi'ne ve Giritliler Derneği'ne teşekkür etti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kuşadası Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title