Haberler

Giritliler'den Başkan Tütüncü'ye Ziyaret

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya'daki Girit Kültürünü Yaşatılmasını ve Kentin Tescilli Bir Markası Yapılmasını Önerdi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya'daki Girit kültürünü yaşatılmasını ve kentin tescilli bir markası yapılmasını önerdi.

Antalya'da yaşayan Giritliler, örgütlenme çalışmalarını tamamlayarak, Giritliler Derneği'ni kurdu. Örgütlenme çalışmalarını yürüten ve dernek başkanlığına seçilen Alev Ay ile kurucu yönetim kurulu üyeleri, Kepez Belediye Başkanı Tütüncü'yü ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Dernek Başkanı Alev Ay, kasım ayında düzenledikleri kaynaşma yemeğine katılımından ve Girit kültürünün yaşatılması çalışmalarına verdiği desteklerden dolayı Tütüncü'ye teşekkür etti. Ay, müze projelerinin olduğunu, Şarampol bölgesinde müze yapabilecekleri 3 tane Giritli evi tespit ettiklerini de kaydederek, müzenin kurulması için ilgili Başkan Tütüncü'den destek istedi.

Tütüncü de ziyarette, derneğin kurucu yönetim kurulu üyelerine görevlerinde başarılar diledi.

Giritli kültürü ve Giritli insanının Antalya'ya nezaket, güzellik kattığını belirten Tütüncü, Antalya'yı güzelleştiren Girit kültürünün korunması ve geleceğe taşınması gerektiğini vurguladı.

Mübadeleden sonra vatanlarına dönen göçmenlerin, Türkiye'ye farklı bir kültürel zenginlik kazandırdığına ve bu kültürün kentin kentin markası haline gelmesi gerektiğini belirten Tütüncü, şöyle konuştu:

'Bu kültürlerin yaşatıldığı şehirlerin bir kent kimliğine kavuşacağını düşünüyorum. Giritliler gerçekten çok keyifli insanlar. Giritli kültürünü ayakta tutmamız lazım. Bir şehir olabilmenin en önemli kriteri, bu kültürel dinamikleri yaşatabilmek ve geleceğe taşıyabilmektir. Yaşattığınız takdirde de o kültürü geleceğe taşıyabiliyorsunuz. Bu kültürü birlikte, beraber yaşatalım, bu güzelliği kentten uzak etmeyelim. Girit insanının o güzelliğini, birlikte Antalya'ya kazandıralım, Antalya'nın tescilli bir Alamet-i Farikası (markası) olarak oluşturalım'dedi.

Tütüncü, müze kurulması için istenen destekle ilgili de, dernek yöneticilerine proje hazırlamalarını önererek, 'Siz projenizi hazırlayın getirin, ne kadarına gücüm yetiyorsa bir köşesinden tutmak isterim' dedi.

(SEY-NÖZ) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title