Haberler

Girit Açıklarında Bir Gemide Silah Ele Geçirilmesi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Yunanistan'ın Girit adası açıklarında Türkiye'den hareket eden Bolivya bandıralı bir yük gemisinde yüklü miktarda silah ele geçirilmesine ilişkin, Yunan makamları tarafından gemideki malzemelerin gümrük beyannamesinde belirtilenin dışında alıcılara gittiğinin tespiti ve bunun Türk makamlarıyla paylaşılması halinde bu hususta alınabilecek tedbirler bulunduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Yunanistan'ın Girit adası açıklarında Türkiye'den hareket eden Bolivya bandıralı bir yük gemisinde yüklü miktarda silah ele geçirilmesine ilişkin, Yunan makamları tarafından gemideki malzemelerin gümrük beyannamesinde belirtilenin dışında alıcılara gittiğinin tespiti ve bunun Türk makamlarıyla paylaşılması halinde bu hususta alınabilecek tedbirler bulunduğunu bildirdi.

Bilgiç, "Girit açıklarında silah yüklü gemi" başlığıyla dün Atina Haber Ajansı'nın yayımladığı iddiaya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'den hareket eden "MV Haddad-1" isimli Bolivya bandıralı ve mürettebatı Hindistan, Mısır ve Suriye uyruklu olan yük gemisinde Yunan sahil güvenlik ekiplerince yapılan denetimde silah bulunması üzerine geminin Girit adasına çekildiğini hatırlattı.

Geminin sahibi olan şirketin de esasen Yunanistan'ın Pire kentinde kayıtlı olduğunu belirten Bilgiç, ilgili makamlar tarafından yapılan araştırmadan, geminin Gazimağusa limanından çıkışla 25 Ağustos günü İskenderun limanına geldiğinin ve 29 Ağustos günü buradan ayrıldığının anlaşıldığını vurguladı. Bilgiç, müteakip uğrak limanlarını Misurata, Tobruk ve Beyrut olarak bildiren ve önceki uğrak yerlerinden İskenderiye'de evvelce 12 konteyner yüklenmiş bulunan gemiye, İskenderun limanında da bir treyler ve iki konteyner yüklendiğine işaret etti.

Tanju Bilgiç, şöyle devam etti:

"Gümrük beyannamesinde gemiye Libya'ya yönelik çimento karıştırıcı aracın yanı sıra Beyrut limanında teslim edilmek üzere Sudan polis teşkilatına yasal olarak ihracat izni verilmiş 492 bin tabanca mermisi ile Lübnan'a ihraç olunan 4 bin 900 yivsiz av tüfeği ile hasır komodin cinsi eşyanın yüklendiği anlaşılmaktadır. Yivsiz spor ve av tüfekleri ise pek çok ülkede olduğu şekilde ülkemizde de 5201 sayılı kanun ile belirlenen ve ihracı Milli Savunma Bakanlığı'nın ön iznine tabi olan silahlar kapsamında olmayıp, anılan ülkelere ihracı tamamen yasal çerçevede gerçekleştirilmektedir."

İhracat kontrolleri konusunda tüm uluslararası rejimlere taraf olan Türkiye'nin, silah ihracatı konusunda da güçlü ve uluslararası standartlarda denetim mekanizması bulunduğuna dikkati çeken Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, "Yunan makamlarınca yapılacak inceleme neticesinde, anılan malzemenin gümrük beyannamesinde belirtilenin dışında alıcılara gittiğinin tespiti ve bunun makamlarımızla paylaşılması halinde tabiatıyla bu hususta alınabilecek tedbirler bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Yunanistan'ın Girit adası açıklarında Bolivya bandıralı bir yük gemisinde yüklü miktarda silah ele geçirildiği bildirilmiş, Atina Haber Ajansı, İerapetra açıklarında seyrettiği sırada Yunan sahil güvenliğe ait özel timler tarafından durdurularak arama yapılan "Haddad 1" adlı gemide konteynerler içinde yüklü miktarda silah bulunduğunu duyurmuştu. Haberde, resmi evraklarında plastik madde taşıdığı belirtilen geminin Türkiye kıyılarından hareket ederek Libya'ya gitmekte olduğunun belirlendiği kaydedilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Yunanistan Bolivya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title