Haberler

Girişimler Afad ve Kosgeb'de Sonuç Verdi

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz: “2015 Yılı Sonunda selden zarar gören ilçe ve belde belediyelerimize 1 milyon 600 bin TL ödenek çıkartılmasını sağladık” dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz: "2015 Yılı Sonunda selden zarar gören ilçe ve belde belediyelerimize 1 milyon 600 bin TL ödenek çıkartılmasını sağladık" dedi.

2015 yılı sonunda aşırı yağışlardan dolayı bazı ilçe ve beldelerin yollarının tahrip olduğunu belirten Demiröz, ciddi altyapı sorunlarının meydana geldiğini ifade etti. Bu sıkıntıların giderilmesi için AFAD Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı ile çeşitli görüşmeler yapıldığını vurgulayana Demiröz, "Yaptığımız çalışmalar neticesinde Adilcevaz ilçemize 1 milyon TL, Kavakbaşı ve Gölbaşı beldelerimize 300'er bin TL olmak üzere toplamda 1 milyon 600 bin TL bir destek sağladık. Gelen bu kaynakla bu ilçe ve beldelerimizin sorunlarını çözmüş olacağız. Ayrıca Ahlat ilçemize yerleşecek olan Ahıska Türklerinin ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli ödeneği de beraberinde sağladık" dedi.

"ESNAFA KOSGEB'TEN KREDİ DESTEK MÜJDESİ"

Seçim öncesi verilen vaatlerden biri olan esnafa kredi desteğinin de faaliyete geçtiğini belirten Demiröz, "Seçim öncesi verdiğimiz sözleri hızlı bir şekilde hayata geçiyoruz. Esnafa kredi desteği de önemli vaatlerimizden biriydi. Bu kapsamda esnafımıza KOSGEB üzerinden 30 bin TL faizsiz kredi imkanı sağladık. Ancak Bitlis esnafı, daha önce Van depremi ve don olayı nedeniyle KOSGEB kredisi kullanmışlardı. Bu nedenle son çıkan destekten faydalanamıyordu. Hemşerilerimin mağduriyetini göz önünde bulundurarak, yaptığım çalışmalar neticesinde terör, afet gibi mücbir sebeplerden dolayı KOSGEB kredisi alanların da 30 bin TL faizsiz kredi desteğinden yararlanma kararını çıkarttık. Bitlis'imiz ile beraber bu karardan daha önce terör, afet gibi mücbir sebeplerden dolayı KOSGEB kredisi alan Van, Köyceğiz, Fethiye ve Soma'daki esnafımızda faydalanacak. Esnaf kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Maliye Bakanlığı Vedat Demiröz AK Parti Bitlis Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title