Haberler

Girişimcinin İlk İhracat Sevinci

Malatya'da, Küçük ve Orta Ölçekli· İşletmeleri· Geli·şti·rme ve Destekleme İdaresi·nden (KOSGEB) aldığı hibeyle iş yeri açan girişimci Veysel Güner, imal ettiği iskele borusu üreten makineyi KKTC'ye ihraç etmenin mutluluğunu yaşıyor.

Malatya'da, Küçük ve Orta Ölçekli· İşletmeleri· Geli·şti·rme ve Destekleme İdaresi·nden (KOSGEB) aldığı hibeyle iş yeri açan girişimci Veysel Güner, imal ettiği iskele borusu üreten makineyi KKTC'ye ihraç etmenin mutluluğunu yaşıyor.

Çıraklıktan başladığı meslekte kendini geliştiren Güner, 2011'de KOSGEB'den aldığı 30 bin liralık girişimci hibe desteğiyle iş yeri açtı. Haftanın 7 gününde atölyesinde vakit geçiren ve çevresinin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Güner, yaklaşık bir buçuk yıl önce kayısı islimleme ve cenaze çadırları için boru büzme makinesi yaptı.

Daha sonra inşaatlarda kullanılan metal iskeleleri inceleyen ve bunların kaynaklama veya vidalama yöntemiyle birbirine monte edildiğini gören Güner, boru büzme makinesi üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırarak, iskele borusu üreten makine yaptı. Güner, ürettiği makineyi KKTC'ye ihraç etmenin mutluluğunu yaşıyor.

Güner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 yıl önce taziye çadırlarında kullanılan boruların uç kısımlarının büzülmesi amacıyla makine tasarlamaya başladığını belirterek, yoğun talepler sonucu yaklaşık bir buçuk yıllık çalışmalarının ardından iskele borusu üreten makineyi ortaya çıkardığını söyledi.

"Kullanıcılara avantaj sağlıyor"

Ürettiği makinenin farklı versiyonlarının bulunduğunu, makinenin boyunun küçük ve güçlü olduğunu ve bunun da kullanıcıya avantaj sağladığını aktaran Güner, "Makinemiz 20 saniyede boruya istenilen formu vermektedir. Makinenin küçük ve güçlü olması da kullanıcılara avantaj sağlıyor. İskele borusu üretim makinesini tasarladıktan sonra imal ettik. Makine istenilen, çap, ebat ve formu boruya verebiliyor. Makine önce borunun ucunu büzüyor, daha sonra orta kısmını şapka şeklinde şişiriyor. Makineyle borular kaynaksız, kısa sürede kullanıma hazır hale geliyor." dedi.

Çıraklıktan ustalığa giden meslek serüveninin KOSGEB'in hibe desteğiyle değiştiğini, KOSGEB desteğiyle iş veren ve esnaf olduğunu vurgulayan Güner, "Makineden iki tane ürettik, ilk makinemizi İstanbul'da bir firmaya diğer makineyi ise Kıbrıs'a gönderdik. İlk ihracatımı yapmanın mutluluğunu yaşıyorum." diye konuştu.

Güner, hedefinin işlerini daha da büyütmek olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Malatya Kıbrıs Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title