Haberler

Girişimcilik Kursunun Protokolü İmzalandı

İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İNESMEK) ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle açılacak olan ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ kursunun protokolü imzalandı.

İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İNESMEK) ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle açılacak olan 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' kursunun protokolü imzalandı.

Protokol töreni öncesinde bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "İnegöl Belediyesi olarak şehrin gelişim ve dönüşümüyle alakalı gerçekleştirdiğimiz projelerin yanında, halkı bilinçlendirmek, eğitmek ve sosyal ihtiyaçlarına göre faaliyetler düzenlemek de bizim öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Belediye olarak, Kültür Sanat ve Gençlik Merkezimizi (KSGM) hizmete aldığımız günden bu yana, ilçemizdeki kültürel aktivitelerde ciddi artış gözlemlenmektedir. İNESMEK kurslarıyla birlikte KSGM, artık İnegöl'deki kültür-sanat etkinliklerinin merkezi haline gelmiştir. Belediye olarak bugüne kadar birçok kurs açtık. Bunlardan birisi de KOSGEB aracılığıyla açtığımız 'girişimcilik kursu'dur. Bu sene bu kursumuzun 3.'sünü açıyoruz. Geçen sene kursumuza katılan 30 kursiyerimizin 11'i kendi işyerlerini açarak, Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir başarı yakalamıştır. Girişimcilik kursumuzu, daha önce de olduğu gibi KOSGEB ile ortaklaşa açıyoruz" dedi.

Kurslarla ilgili bilgi veren Aktaş, "Kursa kadın, erkek, engelli, herkes katılabilecek. Başvurular; www.inesmek.org adresinden yapılacak. Kayıtlar tamamlandıktan sonra mülakatla belirlenen 30 kişi eğitim için uygun görülecek. Bundan dolayı kursa başvuracak kişi, öncesinde projesini hazırlamak zorunda. Kurs 10-26 Haziran 2014 tarihleri arasında yapılacak. Hafta içi salı, çarşamba, perşembe günleri yapılacak olan kursun toplam eğitim süresi 70 saattir. Kursu tamamlayan kişilere, 'uygulamalı girişimcilik eğitimi katılım belgesi' verilecek. Eğitimi KOSGEB eğitmeni H. Tülin Tüzün verecek olup, eğitmenlerin tüm masrafları belediyemiz tarafından karşılanacak. Kursumuza başvurular ücretsiz. Kursu tamamlayıp kendi işini kuran kişiler, KOSGEB kurslarından tekrar faydalanabildiği halde, kursu tamamlamasına rağmen işini kurmayan kişiler ise, bir daha bu kurslardan faydalanamayacaktır. Başvuru için son kayıt tarihi 30 Mayıs'tır. KOSGEB girişimcilikle alakalı hibe ve destekler veren bir kurumdur. Girişimcilikle alakalı bir kurs düzenlememekte sadece eğitimler vermektedir. Biz de belediye olarak, KOSGEB'in verdiği bu eğitimleri İnegöllü hemşerilerimizin ayağına getirmek maksadıyla bu kursu açıyoruz. Amacımız, girişimciliğin geliştirilmesini sağlamak ve İnegöl'de kendi işini kurmak isteyen girişimcilere ön ayak olmaktır. Kursumuzun hayırlı olmasını diliyor, girişimcilikle alakalı kendini geliştirmek ve kendi işini kurmak isteyenleri, kursumuza katılmaya davet ediyorum" diye konuştu.

KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Başkanı Ahmet Akdağ ise, kurum olarak girişimciliğin desteklenmesini önemsediklerini belirterek, "Yetenekli, birikimli insanların cesaretle kendi işlerini kurup, istihdam edilmekten istihdam eden noktaya gelmelerini hedefliyoruz. Uygulamalı girişimcilik eğitimlerine ilişkin bugün protokol yapıyoruz. Protokolle 3. eğitimlerin startını vermiş olacağız. Biz, insanımızın kariyer planlaması yaptığı dönemde, girişimciliğin önemli bir inisiyatif olduğunu düşünüyoruz. Yürüttüğümüz destek programlarından bir tanesini, girişimciliğe ayırdık. Girişimcilik destek programı adını vermiş olduğumuz bu programda, Türkiye'de girişimcilik ruhunun ve kültürünün zenginleşmesini sağlamaya çalışıyoruz. Kurulmuş işletmelerin çok daha uzun ömürlü olmasını arzu ediyoruz. Girişimcilik başta işsizlik olmak üzere son derece önemli bir kavram. Ekonomik ve sosyal noktada direkt hayata etki eden bir kavram" dedi.

GİRİŞİMCİLERE 27 BİN TL'YE KADAR GERİ ÖDEMESİZ HİBE

Ahmet Akdağ, "KOSGEB tarafından verilecek 60 saatlik eğitim, meslek öğretmiyor. İş fikrine sahip kişileri destekliyor. İşyerinin hukuki statüsü ne olacak, başlangıcında ne kadar sermaye var, tedbirler neler olmalıdır gibi basit bir fizibilite çalışması sonucu girişimcinin iş yapabilmesine destek sağlamayı istiyoruz. Girişimcilere 27 bin TL'ye kadar geri ödemesiz hibe, daha ağır iş için sabit 70 bin TL veriyoruz. Bu noktada ilk 2 yıl ödeme yapılmıyor. 2. yıldan sonra 4. yıl sonuna kadar eşit oranda taksitlendirerek ödeme yapılıyor. Erkeklerde yüzde 60, bayanlarda ve engelli vatandaşlarda da yüzde 70 kadar destek veriyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Başkanı Ahmet Akdağ, 'Girişimcilik Kursu'nun protokolünü imzaladı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Alinur Aktaş Türkiye İnegöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title