Haberler

Girişimcilik Kursu

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Eğitim Vakfı ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Samsun Şubesi arasında girişimcilik programı kapsamında yapılacak faaliyetlere ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Eğitim Vakfı ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Samsun Şubesi arasında girişimcilik programı kapsamında yapılacak faaliyetlere ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

Söz konusu iki kurum arasında KOSGEB desteklerinden yararlanmak isteyen kursiyerlere yönelik girişimcilik kursu eğitimi açılması için protokolü imzalandı. Törende konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, ülke kalkınmasında KOSGEB'in önemli bir misyonu olduğunu belirtti.

KOSGEB'i devletin veren eli olarak nitelendiren Murzioğlu, ülkenin en önemli sorunlarından birinin işsizlik olduğunu kaydetti. Murzioğlu, şöyle konuştu: "Bilindiği üzere nüfusumuzun büyük kısmını gençlerimiz oluşturmakta. Bu, ülkemiz açısından çok önemli. 21. yüzyılın en önemli konularından biri girişimcilik. Ayrıca verilen desteklere ulaşım noktası da büyük önem arz ediyor. Bu çerçevede, özellikle gençlerimizin girişimcilik konusunda alacakları eğitimlerle kendilerini geliştirmeleri ve kendi girişimlerini başlatmaları çok önemli. Açacağımız bu kurs girişimci olmak istemesine rağmen imkanı olmayanlar için büyük bir fırsattır. Tüm girişimci adaylarını açılacak kursumuza davet ediyorum." İŞKUR Samsun İl Müdürü Hasan Kılıçaslan ise kurumlarına kayıtlı işsizlere işletmelerini kurmalarına yardımcı olmak amacıyla 10 günlük eğitim süresi olan bir girişimcilik programı düzenlediklerini söyledi.

Söz konusu eğitim programına katılan katılımcıların eğitim sonunda aldıkları sertifika ile birlikte KOSGEB'e iş planlarını ve projelerini sunarak verilen desteklerden yararlanma fırsatı bulabileceklerini anlatan Kılıçarslan, "Benim isteğim girişimci olmak isteyen kişiler, öncelikle hazırlayacakları iş planları ile ilgili olarak yatırımı gerçekleştirmeyi planladıkları yerde belirlenen sektörün piyasası olup olmadığının araştırmasını yapmaları. Ayrıca girişimciler belirlenen bu sektörün KOSGEB tarafından desteklenip desteklenmediğini de öğrenmesi. Eğer desteklenmiyor ise, hangi sektörde destek alabileceklerinin bilgisini alarak, buna göre iş planlarını hazırlamaları da büyük önem taşıyor" dedi.

Kılıçaslan, KOSGEB'e iş planlarını ve projelerini sunarak 50 bin lirası hibe 100 bin lirası sabit yatırım desteği olmak üzere 150 bin liralık yardım aldıklarını, 50 bin liralık hibe miktarının 2 bin lirasının işletme kuruluş desteği, 18 bin lirasının kuruluş dönemi makine, teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği ve 30 bin liralık kısmının ise işletme giderleri desteği olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Salih Zeki Murzioğlu Hasan Kılıçaslan Türkiye Samsun Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title