Haberler

Girişimcilik Kültürünün Geliştirilmeli

KOSGEB Niğde Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Haşim Karaman, Türkiye’nin en önemli konuların başında girişimcilik ve uluslararası marka yaratmak geldiğine dikkat çekerek: “ KOSGEB Girişimcilik Destek Programı ile ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün geliştirilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

KOSGEB Niğde Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Haşim Karaman, Türkiye'nin en önemli konuların başında girişimcilik ve uluslararası marka yaratmak geldiğine dikkat çekerek: " KOSGEB Girişimcilik Destek Programı ile ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün geliştirilmesi amaçlanmaktadır" dedi.

Karaman yaptığı açıklamada: "Aynı sektörde yer alan veya birbirini destekleyen sektörlerde yer alan 5 işletme bir araya gelip işlerini geliştirmek büyütmek istettiklerinde biz KOSGEB ailesi olarak "Birlikte rahmet ve bereket vardır" prensibi ile esnaflarımıza İşbirliği-Güçbirliği desteği adı altında 250 bin TL hibe 500 bin TL ise geri ödemeli destek veriyoruz. Bu desteklerden Niğdeli esnafın da istifade edebilmesi için bugüne kadar bir çok grupla bir araya geldik bizi dinlediler, güzel tepkiler aldık. Ancak daha sonra işi gerçekleştirme noktasına gelince maalesef "biz Niğdeliler olarak ortaklık yapamayız. Bizde ortaklık kültürü yok" cevabı ile karşılaştım. Bu yaklaşım, BİRKO, DİTAŞ gibi çok ortaklı fabrikaları hayata geçirmiş Niğde'ye, Niğdeliye haksızlık gibi geliyor. Niğde'nin gelişip büyümesi, sanayileşmesi için mutlak ortak iş yapma kültürünün gelişmesi gerekiyor. KOSGEB girişimcilerine 5 bin TL makine ve teçhizat, 3 bin TL kuruluş giderleri, 12 bin TL'den işletme giderleri olmak üzere toplamda 30 bin TL destek veriyoruz. Ayrıca 70 bin TL kadar da geri ödemeli faizsiz kredi desteği sağlıyoruz. Bunlar azımsanacak rakamlar değil. Ancak bütün bu destekler işin sadece mali kısmı. "gideceği limanı bilmeyene hiçbir rüzgar yardım edemez" derler. Bu konuda da Niğdeli sanayici ve esnaflarımıza büyük görevler düşüyor. Niğdeli sanayici ve esnaflarımız bu genç girişimcilere mentorlük veya koçluk yaparak deniz feneri olmalı, onlara yol göstermeli, onlara kom kanat germeli. Girişimcilik adaylarımız sizlerin yanında gerekirse staj yapsınlar bilmediklerini öğrensinler, pratiklerini geliştirsinler ve onların bu işin altından başarı ile kalkınmasını sağlayalım" dedi. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Karaman Niğde Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title