Haberler

Girişimciler, Patron Olacak

Adana Toroslar Federasyonu (ATF) öncülüğünde, Sarıçam Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde KOSGEB tarafından verilen Girişimcilik Eğitim Programı’nın sertifika töreni düzenlendi.

Adana Toroslar Federasyonu (ATF) öncülüğünde, Sarıçam Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde KOSGEB tarafından verilen Girişimcilik Eğitim Programı'nın sertifika töreni düzenlendi.

Sertifika törenine Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, KOSGEB Adana İl Müdürü Hamit Sucu, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Sinan Gül, Adana Toroslar Federasyonu Başkanı Cenap Erol, Sarıçam Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fehmi Kekilli, çok sayıda dernek başkanı ve vatandaş katıldı.

KOSGEB İl Müdürü Hamit Sucu törendeki konuşmasında, "İş fikri olan, iş kabiliyeti yüksek olan arkadaşlarımızın kendi işlerinin patronları olması amacıyla başlattığımız çalışmalarımız 4 yıldan beri düzenli olarak sürdürülmektedir. Bu eğitimi alan girişimci adaylarımız KOSGEB'le yaptıkları iş birliği sonrasında hedeflerine kısa bir süre sonra ulaşacaklardır" şeklinde konuştu.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Adem Ersoy ise Türkiye de 104 devlet 81 vakıf üniversitesi bulunduğunu belirterek, "Bizim dışımızdaki 103 devlet üniversitesi bir kampusta kuruldu. Bizim üniversitemizin hiçbir personeli, hiçbir aracı olmadan kuruldu. Ama şu anda bizim üniversitemiz bizden 5 yıl önce kurulan üniversitelerden daha iyi noktada. Lisans öğrencisi aldık yüksek lisans eğitime devam ediyoruz. Teknolojiyi kendimiz üretmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Adana Toroslar Federasyonu Başkanı Cenap Erol ise Sarıçam'ın sorunlarını çözmek için çalıştıklarını belirterek, "Sarıçam'da bir ilk gerçekleştirdik. Biz federasyon olarak lokomotif görevi yaparak derneklerin bize yansıttığı, getirdiği sorunların çözümü için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adem Ersoy Toroslar Sarıçam Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title