Haberler

Girişimci Ödülü Sahibi Pınar Kaftancıoğlu Gaün'de

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Merkezi’nde, “Basit Düşünüp Ses Getirmek” konulu konferans düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Merkezi'nde, "Basit Düşünüp Ses Getirmek" konulu konferans düzenlendi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan konferansa, Ekonomist Dergisi 2015 Girişimci Ödülü sahibi Pınar Kaftancıoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı Konuşmasında Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde kurduğu İpek Hanım Çiftliği'nin büyüme hikayesini anlatan Kaftancıoğlu, "Herkesin, insanların risk gördüğü sizi devamlı risklerle manipüle etmek, frenlemek istedikleri bir olayın içinde bir fırsat görürseniz girişimcisiniz demektir" dedi. Üniversite üçüncü sınıfta okulu dondurarak sahaya, ticaret hayatına indiğini söyleyen Kaftancıoğlu, çok genç yaşlarında İstanbul'da küçük bir fason atölyesinin sahibi olduğunu belirterek, "Tekstilden, gıdadan, sudan aklınıza gelebilecek her işe girip çıktım. Birçoğunda kazandım ve becerdim. Tabi ki battığım işler de çok fazla. Bir sürü yanlışımla da yüzleştim. İnsanların yanlışlarını kabul etmesi, yaşaması bence kırbaçlıyor, sizi daha doğu dürüst motive ediyor. Büyüyüp tecrübe kazandığınız sürece neyi yanlış neyi doğru yaptığınızı anlıyorsunuz. Daha doğrusu hangi işte eşleşeceğinizi anlıyorsunuz" şeklinde konuştu. Kaftancıoğlu, "O kadar çok sahada çaba gösterdim ki artık bu iş bana göre değil, bu iş bana göre, bu insan bana göre; insanları, ortamı koklamayı öğrendim. Çok hassas bir şeydir girişimde koklamak yani ortamın, işin kokusunu alabilmek çok önemli bir durum. O yüzden herkese tavsiye ediyorum. Üniversitede sahada çalışarak, herhangi bir iş yaparak garsonluk, komilik, bulaşıkçılık, çaycılık önünüze ne gelirse okuduğunuz dönem boyunca sürekli olarak çalışın. Çalıştığınız her dönemde üniversitenizi bitirdiğinizde iş hayatına geçtiğinizde kime ne satacağınızı, kimin neye ihtiyacı olduğunu piyasanın neye ihtiyacı olduğunu anladığınız bir tecrübe dönemi geçiriyorsunuz" diyerek, öğrencilere başarıya giden yollar hakkında tavsiyelerde bulundu. Konferansın açılışında konuşan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ömer Faruk Bakkaloğlu, "Girişimcilik hayatın kendisidir. Hayat girişimcilerimizin bir bileşkesidir. Hayatı yaptığımız girişimlerle şekillendiririz, yönlendiririz ve hayatımızın kendisini oluştururuz. Girişimcilik, girişmek kelimesinden geliyor. Girişmek, bir iş yapmak için bir eyleme geçmektir. Bir harekete geçmezseniz hiçbir zaman bir iş yapamazsınız. Harekete geçerek bir üretim yapmayı planlıyoruzdur hem kendimiz hem içinde bulunduğumuz toplum ve çevre için. Bir üretim faaliyetine geçmek istediğimiz zaman bir kaynak bulmamız gerekir. Ekip ve ekipmanlarla bir teşkilatlandırma yapmamız gerekir. Ancak bu kendi içerisinde bir risk taşır. Riski göze almadığınız sürece girişimde başarılı olamazsınız" ifadelerini kullandı.

Konferansın sonunda, GAÜN Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Nuray Coşkun, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ömer Faruk Bakkaloğlu ve El Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Remzi Öztekin tarafından Pınar Kaftancıoğlu'na hediye ve çiçek verildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Aydın Akm Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title