Haberler

Giresunspor Zoru Başardı

Ligin 15. haftasında topladığı 18 puan ile lider Hatayspor'un 17 puan gerisinde 10. sırada yer alan, maddi sıkıntılar nedeniyle transfer yasağı getirilince devre arasında transfer yapamayan yeşil beyazlılar, teknik direktör Mehmet Birinci ile çıkışa geçip ligi 67 puanla şampiyon tamamlayarak PTT 1. Lig'e yükselme başarısı gösterdi Kulüp Başkanı Bozbağ: "Yokluktan şampiyonluğa uzandık.

ATAKAN ÇITLAK - Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta şampiyon olarak PTT 1. Lig'e yükselen Giresunspor, ligin 15. haftasında 17 puan geriye düştüğü yarışta sezon sonunu şampiyon tamamlama başarısı gösterdi.

Ligin 15. haftasında topladığı 18 puan ile lider Hatayspor'un 17 puan gerisinde 10. sırada yer alan, maddi sıkıntılar nedeniyle transfer yasağı getirilince devre arasında transfer yapamayan yeşil-beyazlılar, ligin 14. haftasında göreve gelen teknik direktör Mehmet Birinci ile çıkışa geçip 67 puanla grubu şampiyon tamamlayarak 2 sezon aradan sonra PTT 1. Lig'e yükselme başarısı gösterdi.

Ligin 16. haftasında sahasında Hatayspor'u 1-0 yenen yeşil-beyazlı takım, daha sonra da Yeni Malatyaspor'u deplasmanda 2-1 yenerek ilk yarıyı lider Hatayspor'un 14 puan gerisinde 6. sırada tamamladı. Ekonomik sorunlar nedeniyle TFF tarafından transfer yasağı getirilen yeşil-beyazlılar, bu nedenle kadrosunu güçlendiremeden dar bir kadro ile ligin ikinci yarısına başladı. Ligden düşeceği gözüyle bakılan Karadeniz ekibi,  tüm sorunlara rağmen ikinci yarıda da çıkışını sürdürdü.

İkinci yarıda 17 maçta 14 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Giresunspor, 51 puanın 43'ünü toplayarak yakaladığı performans ile ligin en başarılı takımı oldu. Yeşil-beyazlılar, ligin ikinci yarısında sadece Konya Anadolu Selçukluspor ile berabere kalırken, Pendikspor ve Hatayspor'a ise deplasmanda kaybetti.

Ligde 15 haftada 18 puan toplayan Karadeniz ekibi, 19 haftada 16 gaibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile 49 puan toplayarak 67 puan ile ligi şampiyon tamamladı. İkinci sırayı Göztepe 66 puanla alırken Hatayspor da 4 puan geride 63 puanla ligi üçüncü sırada tamamladı.

"Yokluktan şampiyonluğa ulaştık"

Giresunspor Kulübü Başkanı Mustafa Bozbağ, şampiyonluğa ulaştıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Bozbağ, Giresunspor'un çok önemli bir işe imza attığını kaydederek, "Bu sezon lige kötü başladık. O günlerde 'Acaba bu takım düşer mi' endişesi kamuoyunda hakimdi. Ligin ikinci yarısı önce transfer yasağımız nedeniyle kadromuza takviyeler yapamadık. Mevcut kadromuzla yolumuza devam etmek zorunda kaldık. Yine ekonomik sıkıntılar ligin ikinci yarısında yakamızı bırakmadı. Her şeye rağmen yine de yılmadık. Çok kara kışlar gördük ama hiçbir zaman pes etmedik" dedi.

Yönetim kurullarının, teknik heyet ve futbolcuların çok gayret gösterdiğini ifade eden Bozbağ, "Giresun halkı da destek verince, birlik ve beraberliği yakaladık. Sezon sonunda da böyle bir sonuç ortaya çıktı. Sonunda da başardık. Elde ettiğimiz şampiyonluk Giresun halkına armağan olsun. Emeklerimizin karşılığını aldığımız için çok mutluyuz. Yokluktan, şampiyonluğa uzandık. Şampiyonluk bizim için hayaldi. Şimdi o hayal gerçeğe dönüştü" diye konuştu.

Birinci: "Böyle bir başarı belki de yoktur"

Teknik direktör Mehmet Birinci ise ligde 17 puanla geriden gelerek zoru başardıklarını belirterek, "Belki de böyle bir başarı tarihte yoktur. Zor imkanlarda büyük bir başarı elde ettik. Oyuncularımı bu başarıdan dolayı kutluyorum" dedi.

Kendisinin 14. haftada takımın başına geçtiğini dile getiren Birinci, "Öncelikle hedefimiz play-off olursa şampiyonluktu. Biz şampiyonluğu başardık. Müthiş bir başarı elde ettik. Oyuncularım güvenimizi boşa çıkarmadılar. Bizi mahcup etmediler" diye konuştu.

Son 19 maç

Giresunspor'un 15. haftadan sonra ligde oynadığı 19 maçta aldığı skorlar ise şöyle:

Giresunspor-Hatayspor: 1-0

Yeni Malatyaspor-Giresunspor: 1-2

Çankırıspor-Giresunspor: 0-3

Giresunspor-Kartalspor: 2-1

Giresunspor-Tarsus İdman Yurdu: 2-1

Sarıyer-Giresunspor: 1-2

Giresunspor-Gümüşhanespor: 1-0

Tokatspor-Giresunspor: 1-4

Giresunspor-Aydın 1923: 2-1

Kırklarelispor-Giresunspor: 1-2

Giresunspor-Göztepe: 1-0

Pendikspor-Giresunspor: 2-1

Giresunspor-Turgutluspor: 2-1

Gaziosmanpaşa-Giresunspor: 0-2

Giresunspor-İnegölspor: 2-0

Dardanelspor-Giresunspor: 1-2

Giresunspor-Konya Anadolu Selçukluspor: 1-1

Hatayspor-Giresunspor: 3-1

Giresunspor-Yeni Malatyaspor: 2-1 - Giresun

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Bozbağ Mehmet Birinci Giresunspor Hatayspor Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title