Haberler

Giresun Ziraat Odasından Karadeniz İhracatçılar Birliğine Tepki

Güncelleme:

Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Musa Keskin, Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu üyesi Azmi Yılmaz'ın yaptığı eleştirilere yanıt verdi.

GZO Başkanı Keskin, yaptığı açıklamada, "Karadeniz İhracatçılar Birliği (KİB) yönetim Kurulu üyesi Azmi Yılmaz, Ziraat Odalarını 'sürekli fiyat konuşuyorlar' diye eleştirmiştir. Biz GZO olarak her zaman üreticinin yanındayız ve her zaman üreticinin destekçisiyiz. Fiyatların böyle olması zaten rekolteden kaynaklanıyor. 500 bin ton rekolte açıkladılar. Onların belirttiği rekolte yok. 350-380 Bin ton bir rekolte var. O yüzden fındık fiyatları kendiliğinden oluşuyor. Fındık fiyatları bizim konuşmamızla oluşmuyor. 500 bin ton fındık vardı da neden şuan fındık 12-13 lira. Açıklanan rekoltede fındık olmadığı için fındık fiyatları buralarda. Kim ne derse desin biz üreticinin yanındayız, üreticinin hakkını koruyacağız. Üreticinin alın teri ile kazanmış olduğu ürünü ucuz paralara sattırmayacağız. Fazla kar etme peşindeler ama kendi hesaplarını kendileri yapsınlar. Fındığı dalında alivre yapanlar fiyatların yükselmesiyle zarar ediyorlar. Ziraat Odasıyla fazla uğraşmasınlar" dedi.

Hafta başında piyasada oluşan fındık fiyatlarıyla da ilgili açıklama yapan GZO Başkanı Keskin, "Okulların açılmasıyla birlikte Pazar hareketlenmeye başladı. İhtiyacı olanlar fındığı azar azar getirdi. Geçen hafta 12 lira 50 kuruş ile kapanan fındık fiyatı hafta başında 12 lira 75 kuruş ile açıldı. Kurban bayramı dolaylarında biraz daha çok pazarın hareketlenmesini bekliyoruz. Ama fiyatlarda bir düşüş beklemiyoruz. 12 lira civarlarında olmasını bekliyoruz. Biz ziraat odası olarak üreticinin her zaman yanındayız. Fındığın yılbaşına kadar 14-15 lira civarlarında seyir edeceğini düşünüyoruz" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karadeniz Giresun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title