Haberler

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan Açıklaması

GİRESUN (İHA) – Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, "2014 yılında yaklaşık 6 dolardan işlem gören bir kilogram fındık şu anda 3 dolardan işlem görüyor" dedi.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, serbest piyasada 12 lira bandında işlem gören fındık fiyatının 2014 yılında yaşanan zirai don afeti sonrası oluşan fiyat seviyesinde olduğunu söyledi. Fındık fiyatının dolar bazında gerilediğine dikkat çeken Karan, "2014 yılında yaklaşık 6 dolardan işlem gören bir kilogram fındık şu anda 3 dolardan işlem görüyor. Son iki yılda fındık fiyatı 3 dolar kayıp yaşadı. Dolar kuru yükselirken fındık fiyatları ise hala yerinde saymaktadır" dedi.

Fındık ihracatçıları birliği, fındık tanıtım grubu ve ulusa fındık konseyini eleştiren Karan, "Fındığı pahalı satmıyorum diyenler nerede? Sadece yüksek rekolte ve pahalı fiyatı bahane edenler, işte size tarihin en düşük rekoltesi ve fiyatı satında samimiyetinizi görelim. Fiyat sizin istediğiniz seviyeden alınıp satılmakta. Savunduğunuz serbest piyasa koşulları sizin lehinizde işlemekte. Meydan boş fındık fiyatıyla istediğiniz gibi oynuyorsunuz. Akşamdan sabaha fiyatları indirip, kaldırıyorsunuz. Eğer gerçekten samimi ve üretici dostuysanız üreticinin ürünü satın ki, hem üretici kazansın hem de ülke ekonomisine daha fazla döviz girdisi sağlansın. Açıklamalarınızda neredeyse dünyanın dört bir tarafına fındık ihraç ediyor ve fındık yediriyorsunuz, Türkiye adına gerçekten onur verici bir tablo, gelin tabloyu daha da artırarak taçlandırın" ifadelerini kullandı.

Fındığı Ziraat Odalarından başkasının gündeme getirmediğini savunan Karan sözlerine şöyle devam etti:

"Giresun olarak bizim tek ürünümüz ve gündemimiz fındık ancak ziraat odalarının dışında hiç kimsenin fındıkla ilgili bir gündemi yok. Bunu ifade etmekten son derece üzüntü duymamıza rağmen beyan etmek zorundayız. Fındık ve fındık üreticisini kaderiyle baş başa bırakanlara şunları hatırlatmak isteriz; fındık bizim için hayat, bir yaşam tarzı, geçim kaynağı, gençlerimizin, gelinlik kızlarımızın düğünü, çocuklarımızın eğitim-öğretimi demektir. Fındık yoksa bunların hiç biri yok demektir. Fındık ve fındık üreticisini gündeminden çıkaranlar bunu çok iyi bilmelidir ve buna göre hareket etmelidir. Biz elimizden geldiği, sesimizin çıktığı kadar üreticimizin hakkını savunmaya devam edeceğiz ama bu mücadelede siyasetçisinden sivil toplum kuruluşlarına kadar fındıkla iştigal herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Giresun Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title