Haberler

Giresun Valiliği'nden Engellilere Yeni Düzenleme

Güncelleme:

Giresun Valilik binası ve çevresinde engellilere yönelik düzenleme çalışmalarının gerçekleştirildiği bildirildi.

Giresun Valilik binası ve çevresinde engellilere yönelik düzenleme çalışmalarının gerçekleştirildiği bildirildi.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Ulaşılabilirlik Destek Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar sonucunda valilik hizmet binası ve bahçesi engelliler ve yaşlılarımızın ihtiyaçlarına göre yeniden düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, Giresun Valisi Hasan Karahan talimatları doğrultusunda çalışmaların yaklaşık 3 ayda tamamlandığı vurgulanarak, şunlar aktarıldı:

"Çalışmalar neticesinde valilik bahçesinde engelli vatandaşlarımız için akülü araçlarını rahatlıkla hareket ettirebilecekleri rampa, korkuluk ve yürüyüş yolunun bulunduğu engelli yolunun yanı sıra, görme engellilerin ulaşımının daha rahat ve güvenli olması için sarı kabartmalı çizgiler çekildi. Binanın her iki girişinde bir erkek ve bir kadın engelli tuvaletinin yanı sıra asansörler de engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın da rahatça kullanabileceği şekilde genişletilerek yeniden yapıldı."

Kaynak: AA / Yerel

Giresun Valiliği Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title