Haberler

Giresun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haçkalı Açıklaması

Giresun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı, ülkenin geleceğine kastedenlere değil, ülkenin geleceğini inşa edenler ile ülke ve bölge barışına destek vermek gerektiğini bildirdi.

Giresun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı, ülkenin geleceğine kastedenlere değil, ülkenin geleceğini inşa edenler ile ülke ve bölge barışına destek vermek gerektiğini bildirdi.

Haçkalı, yaptığı yazılı açıklamada, PKK'nın bu ülkenin vatandaşları arasında yüzlerce yıldır var olan din, iman, vatan ve ülke kardeşliğine darbe vurduğuna kuşku olmadığını belirterek, "PKK'nın faaliyetlerinin uluslararası güç merkezleri ve düşman ülkelere uşaklık anlamına geldiğini herkes bilmektedir. Bu uşaklıkta PKK, maalesef Kürt vatandaşlarımızı ve evlatlarımızı kullanmaktadır. Ancak, PKK'nın yaptıklarının Kürt halkına mal edilemeyeceğinin de altını çizerek belirtmek gerekir" ifadesini kullandı.

Son dönemlerde ülkenin bazı şehir merkezlerinde yürütülen, PKK'lı yerli ve yabancı hainleri temizlemeye yönelik güvenlik güçlerinin çabalarının bütün vatandaşların, bölgenin ve ülkenin geleceği için son derece önemli olduğunu vurgulayan Haçkalı, şöyle devam etti:

"Evlatlarımızın canları pahasına yürütülen bu çabalar, doğrudan bölge halkının gelecekte rahat bir nefes almasına, güvenli bir ortamda yaşamasına ve kalıcı barışı sağlamaya yöneliktir. Bu gerçek artık herkes tarafından anlaşıldığı için ülkemizin bölgede yürüttüğü bu huzur operasyonları, bilinçli bir şekilde hedef haline getirilmektedir. Son zamanlarda bu çalışmalara karşı akademisyen kimliğini öne çıkararak yapılan açıklamaların tarihi, kültürel ve reel gerçekleri gözardı eden ve terörün ekmeğine yağ süren son derece talihsiz açıklamalar olduğunu ifade etmek bizlerin görevidir. Bu tür meselelerin siyasi bir hesaplaşma malzemesi olarak kullanılması ise ülkemize sadece zarar getirir. Ülkenin geleceğine kastedenlere değil, ülkenin geleceğini inşa edenler ile ülke ve bölge barışına destek vermek gerekir."

Kaynak: AA / Güncel

Giresun Üniversitesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title