Haberler

Giresun'un Yüksek Kesimleri Donuyor

Giresun'un yüksek kesimlerinde soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Giresun'un yüksek kesimlerinde soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Abdullah Önal, yaptığı açıklamada, ikisi turizm merkezi ilan edilen onlarca yayla ve obanın bulunduğu beldenin Giresun'un en yüksek kesimlerinden birisi olduğunu belirtti.

Önal, 3 bin metrenin üzerindeki dağlarla kaplı beldede sıcaklıkların bu kış döneminde eksi 20 derecelere kadar düştüğünü kaydederek,"Beldenin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 2 metreyi buldu. Turizm merkezi ilan edilen Kulakkaya ve Bektaş yaylalarımızda bir metreye yakın kar var. Birçok akarsuyumuz dondu. Yüksek kesimlerde soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkiliyor" dedi.

Bölgede kış döneminin Mayıs ayına kadar sürebildiğine işaret eden Önal,"Bölgede son yılların en sert kışlarından birini yaşıyoruz. Henüz Ocak ayındayız. Mayıs ayına kadar bölgede kar yağışı olabiliyor. O nedenle bölge insanın kışla verdiği savaş daha bir kaç ay sürecek" dedi. - Giresun

Kaynak: AA / Yerel

Abdullah Önal Yavuzkemal Giresun Dereli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title