Haberler

Giresun'un Geleneksel Giyim Kültürü Yaşatılıyor

Giresun Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Harun Karabürk, Giresun'da geleneksel giyim kültürünü yaşatmak amacıyla çalışma başlattıklarını söyledi.

Karabürk, yaptığı açıklamada, Giresun'un önemli giyim kültürüne sahip olduğunu belirtti.

Müdürlük olarak kültürün yaşatılması için çalışmalar başlattıklarını dile getiren Karabürk, " Giresun'u karış karış geziyoruz. Geçmişe ait gelinlikler başta olmak üzere kıyafetleri topluyoruz. Bunları daha sonra müdürlüğümüz içerisinde oluşturacağımız müzemizde sergileyeceğiz" dedi.

Giresun halkından çalışmalarına destek isteyen Karabürk, "Hedefimiz Giresun'un geleneksel giyim kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak. Bunun için Giresun halkından destek bekliyoruz. Evlerinde bulunan tarihi özelliklere sahip kıyafetleri bizlere bağışlasınlar. Böylelikle yöreye özgü giyim kültürümüzü korumuş ve gelecek nesillere aktarmış oluruz" diye konuştu.

Karabürk, bugüne kadar yaptıkları çalışmalarda aralarında 70 yıllık olan bir gelinliğin de yeraldığı bazı önemli kıyafetleri temin ettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Halk Eğitimi Merkezi Giresun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title