Haberler

Giresun'un 2013 Yılı Panoraması

Giresun’da 2013 yılında bir çok alanda önemli gelişmeler yaşandı.

Giresun'da 2013 yılında bir çok alanda önemli gelişmeler yaşandı.

Giresun'da yaşanan önemli gelişmeler:

Aralık 2013

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Toplu açılış töreni için geldiği Giresun'da, Ordu- Giresun Havaalanı'ndan sonra Giresun'un beklentileri arasında yer alan Eğribel Tüneli, demiryolu projesiyle ilgili çalışmaların başlatıldığını anlattı.

Giresun Üniversitesi tarafından, Türkçe ve Yabancı Dil Öğretim Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) tarafından TÖMER Uluslararası Öğrenci Şöleni düzenlendi.

Giresun Çalışma ve İş kurumu İl Müdürlüğü'ne 2013 yılında 11 bin 178 kişinin iş aramak için başvurduğu kuruma kayıtlı 28 bin 87 kişinin bulunduğu belirtildi. Giresun'da Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü aracılığıyla 2 bin 834 kişinin istihdam edildiği kaydedilen açıklamada "Kamu ve özel sektör işyerlerinden dönem içerisinde 2 bin 954 açık iş alınmış, alınan bu açık işlere karşılık kamu sektörüne 376 özel sektöre ise 2 in 458 kişi olmak üzere toplam 2 bin 834 kişi işe yerleştirildi.

Giresun'da bir günlük olan bir kız bebeği battaniyeye sarılmış şekilde bir evin kapısına bırakılmış halde bulundu.

Kasım 2013

Giresun İl Genel Meclisi 2014 yılı bütçesini 43 milyon TL olarak kabul etti.

Kasım ayı İl Genel Meclisi Olağan toplantılarında İl Genel Meclisi'nin bütçesi görüşülerek kabul edildi.

Giresun Belediyesi Kasım Ayı 3. Meclis Toplantısı'nda 2014 yılı bütçe planlaması görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonunda Giresun Belediyesi 2014 Yılı Tahmini Bütçesi oylama sonucunda 100 Milyon TL olarak oy çokluğu ile kabul edildi.

Giresun'a 38 yıl aradan sonra tekrar cumhurbaşkanı geldi.

Giresun'a gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 38 yıldır Giresun'a bir cumhurbaşkanı ziyareti olmadığını hatırlatarak bunun ziyaretine ayrı bir anlam kattığını sözlerine söyledi.

Ekim 2013

Giresun'da ilk defa mide küçültme ameliyatı yapıldı

120 kilo olan genç kız mide küçültme ameliyatı sayesinde hayatını karartan kilolardan kurtulacak.

İlhan Özdemir Giresun Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzman Doktoru Korhan Arslan, gerçekleştirilen laparoskopik mide küçültme ameliyatıyla bölgede Kamu Hastane Birlikleri bünyesinde bir ilki gerçekleştirdi.

"Bu ancak Karadeniz'de olur" denilen bir olay Giresun'da yaşandı. Giresunlu İshak Çakır, 34 yıl önce aldığı arabayı bir kere sürmeden koyduğu garajından ilk defa çıkardı ve çıkardığı gün de satışını yaptı.

Eylül 2013

Giresun ilk defa yabancı cumhurbaşkanı ağırladı.

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze Giresun Valisi Hasan Karahan'ı ziyaret etti.

Çıktığı Karadeniz Gezisi kapsamında bugün Giresun'a gelen Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze, valilik önünde Vali Hasan Karahan tarafından resmi törenle karşılandı. Karşılama töreninin ardından valilik özel defterini imzalayarak valilik makamına geçen Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze ziyaretle ilgili bilgiler verdi.

Türkiye'nin ilk eşcinsel Belediye Başkan Aday Adayı Giresun'un Bulancak ilçede adaylığını açıkladı. Gelen tepkiler üzerine ise adaylıktan vazgeçti.

Ağustos 2013

Giresun 13 yılda 13'üncü valisini uğurladı.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı Valiler Kararnamesi ile merkez valiliğine atandı.

Şahin'in yerine ise 10 yıl önce Giresun'da Vali Yardımcılığı yapan Kayseri'nin Melikgazi Kaymakamı Hasan Karahan atandı.

Nisan 2013

Giresun'da siyasette bir ilk yaşandı.İktidar partisi muhalefete hizmetlerini gezdirdi.

CHP Giresun İl Başkanı Eşref Karaibrahim'in, iktidarın Giresun'a yönelik hizmetlerini göremiyoruz, varsa bize de gösterilsin" yönündeki çağrısı üzerine AK Parti Giresun İl Başkanı ile buluştu.

AK Parti İl Başkanı Sabri Öztük'ün rehberliğinde İl Başkanı Eşref Karaibrahim başkanlığındaki heyetine Dereli karayolu çalışmaları, SEKA eski kağıt fabrikası projesi, Ordu-Giresun Havaalanı çalışması gezdirildi. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Gül Giresun Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title