Haberler

Giresun Turizmi Türkiye Ortalamasını 5'e Katladı

Giresun'da 2015 sezonunun ilk yarısında konaklama ve yeme-içme tesislerindeki doluluk oranı önceki sezonlara göre büyük bir artış gösteriyor.

Türkiye'de 2015 yılının ilk 6 ayı dikkate alındığında geçen yıllara oranla turist sayısı ve turizm gelirleri yüzde 2,25 düşerken aynı dönem içerisinde Giresun'da yüzde 7,3'lük gözle görülür bir artış yaşanıyor. Türkiye ortalamasının 5 kat üzerinde turizm artışı yaşanan Giresun'da, bu yoğunluğa en büyük etkenlerden birinin açılan havaalanı ve Giresun Adası'nın turizme açılması olduğunu belirten Vali Hasan Karahan; "2015 Giresun Turizm Yılı kapsamında yoğun olarak sürdürdüğümüz çalışmaların meyvelerini almaya başlıyoruz. Giresun turizm anlamında potansiyeli çok yüksek olan bir şehir ve her yeni gün bu potansiyeli harekete geçirecek adımlar atılmaktadır" dedi.

Giresun'un konumu, kültürü ve tarihi itibarı ile turizmde son aylarda güzel gelişmeler yaşandığını vurgulayan Karahan; "Kış aylarında kar festivalleri ile ilimizde dört mevsim turizm yaşanabileceğini gördük. Ortadoğu pazarına yönelik yapmış olduğumuz METEX Fuarının dönütlerini almaya başladık. Ortadoğulu turistler tüm yaylalarımızdan faydalanıyor ve döviz bırakıyorlar. En önemli yetersizliklerimizden olan konaklama sorunu da açılan ve yapımı devam eden 12 yeni otel ile hedefimiz olan 5 yıldızlı otelimiz de Titanic markası ile bitirilmesi sonucunda 2016 sezonunda büyük oranda çözüme kavuşturulacaktır" ifadelerini kullandı

Giresun insanının yıllardır özlemini çekerek karşıdan seyrettiği ve tarihe geçecek bir turizm hareketi olan Giresun Adası'nın turizme kazandırılması hakkında da konuşan Vali Karahan; "Giresun Adası'nın turizme kazandırılmasına öncülük edecek olan tekne turları gerek yerli gerekse yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görmektedir. Giresun Adası'na yaptığımız proje sayesinde burası Karadeniz'in cazibe merkezi haline gelecek. Bunların yanında şehrimize gelen tur otobüslerinin Giresun Kalesi'ne çıkışları konusunda şehir içi trafik sıkışıklığını aşmak için polis eskortu ile kaleye çıkışları sağlıyoruz. Artık tur otobüsü Giresun'a gelip Kale'ye çıkamadım diyemeyecek. Atatürk Meydanı ve Kale'de tur otobüsü park alanları oluşturduk. Bu alanlarda hiçbir sorun yaşamadan tur otobüsleri park ediyorlar. Zeytinlik Semti tarihi konakları ve eşsiz mimarisi ile şehir merkezinde yer alan en önemli unsurlardan birisidir. Turizm anlamında Giresun'un çehresini değiştirebilecek bir merkez. Bu alana yaptığımız ve DOKA'ya sunduğumuz proje ile toplamda 3,5 milyon TL'lik bir yatırım ile semtteki 26 evi restore ederek Giresun'da turizme önemli bir ivme daha kazandıracağız" şeklinde konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Giresun Adası Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title