Haberler

Giresun - Tirebolu'da ?kömür Mü, Ömür Mü?? Bisiklet Turu Etkinliği Düzenlendi

Tirebolu'da 'Kömür mü, ömür mü" bisiklet turu etkinliği düzenlendi

VIDEO YOK

TEMA Vakfı'nın Giresun Tirebolu gönüllüleri, doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Tirebolu İlçesi'nde, kömürün ve kömürlü termik santrallerin zararlarını anlatmak amacıyla, 'Kömür mü, ömür mü" adıyla bisiklet turu düzenledi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen etkinlik için liman mevkiindeki Atatürk anıtı önünde toplanan gönüllüler, bisikletleriyle ilçede tur atarak Körliman Mahallesi'ne ulaştı, ardından da yine liman mevkiine gelerek turlarını tamamladı.

Etkinlik hakkında bilgi veren TEMA Vakfı Tirebolu İlçe Temsilcisi Doç. Dr. Şirin Dilli, Tirebolu'nun limanını koruması ve sahil yolunu tünellerle geçirmesiyle doğasını koruyan nadir ilçelerden biri olduğuna işaret etti. 'Yeşillik, mavilik deniz burada var. Ne yazık ki kömür sorunu da var. Buna bağlı olarak da insanlarda sağlık sorunları var' diyen Doç. Dr. Dilli, 'Bu yüzden de etkinliğe, 'Kömür mü, ömür mü' ? adını verdik. İnsanları alternatif enerji kaynaklarına yöneltmek gibi bir hedefimiz var. Küçük yerlerde, kısa mesafelerde bisikletleri daha fazla kullanabiliriz, yürüyebiliriz. Çünkü Türkiye'de araçları daha fazla kullanıyoruz. Buna yönelik bir farkındalık yaratabiliriz? dedi. Şirin Dilli, şunları söyledi:

'Türkiye'nin üç tarafı denizlerle çevrili olması nedeniyle daha temiz enerji üreterek hem ömrümüze ömür katarız, hem de ekosistem ve denge anlamında önemi olur. Alternatif enerjilere yönelmek istihdam açısından da önemli. Yakın bir zamanda Soma faciası yaşandı. Kömür üretimi insanların çok uygunsuz şartlarda çalışmasını ve bir çoğunun da ömrünü kaybetmesine neden oluyor. Alternatif enerjilere yöneldiğimizde uzun vadede, gelişmiş ülkelerdeki gibi farklı yeşil meslekler de yaratabiliriz. Yeşil meslekler, iyi gelir getiren ve iyi yaşam koşulları sağlayan bir alan. Biz de bu nedenle kömür etkinliği düzenliyoruz. Çevremizin doğasına, yeşiline, denizine, mavisine duyarlı olalım. En önemli mirasımız bu demek istiyoruz. Gelecek kuşaklara da bunları bırakalım. Bu anlamda da sorumluluklarımız var. Ayrıca herkes üzerine düşen görevi yapsın istiyoruz.'

Görüntü sıralaması

Bisiklet turundan görüntüler

TEMA Vakfı Tirebolu İlçe Temsilcisi Doç. Dr. Şirin Dilli'nin açıklaması

Detaylar

KJ: Haber-Kamera: Hakan KABAHASANOĞLU DHA

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tirebolu Türkiye Giresun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title