Haberler

Giresun Günleri, Regaip Kandili'nin Coşkusuyla Başladı

Güncelleme:

8. Giresun Günlerinin açılışının Regaip Kandili'ne denk gelmesi nedeniyle düzenlenen 'Kandil Özel' programı büyük bir coşku ile gerçekleşti.

Giresun Federasyonu öncülüğünde ve Giresun Valiliği himayesinde Feshane Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 8. Giresun Günleri’nin açılışının Regaip Kandili’ne denk gelmesi nedeniyle ‘Kandil Özel’ programı düzenlendi. Giresunluların yoğun ilgi gösterdiği program, Muhammet Kaya’nın ilahi konseri ve semazen gösterileri ile başladı. Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Mehmet Günay, emekli imam Ekrem Kibar, Giresun İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Vakfı (GİMEV) Başkanı Ahmet Dokumacı başta olmak üzere çok sayıda önemli isim katıldı. Ahmet Dokumacı moderatörlüğündeki programda birçok hafız Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi.

Giresun Günleri’nin açılışının Kutlu Doğum Haftası’nın son günlerine, mübarek 3 ayların ise başlangıcına tevafuk ettiğini belirten Prof. Dr. H. Mehmet Günay, “Giresun Günleri’nin açılışı Kutlu Doğum Haftası’nın son günlerine, mübarek 3 ayların ise başlangıcına tevafuk etti. Böylesine mübarek bir gecede bir araya gelmek çok önemli. Recep ayının ilk haftasındaki Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece Regaip Kandili olarak kabul edilir ve bu gece ihya edilir. Recep ayı, bin yıldan hayırlı olan Kadir Gecesi’ni içinde barındıran Ramazan ayının gelişini müjdeliyor. Peygamber Efendimiz, bu ayla ilgili olarak ‘Allahım bize Recep ve Şaban’ı mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır’ şeklinde dua ediyor. Ayrıca Recep ayı peygamberimizden önceki dönemde Arapların savaşmayı yasakladığı 4 haram aydan biridir” dedi.

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan’ın çalışmalarını çok kıymetli bulduğunu ve gayretlerinin devamını dilediğini belirten emekli imam Ekrem Kibar, “Bu akşam Ebu Eyüp El-Ensar’a misafiriz. Bu bir nasip meselesidir. Giresun Günleri’nin açılışını dualar ile yaptık. Giresunlu hemşehrilerin bir araya gelmesi çok önemli. Biz de para yemek satın alır ama iştah alamaz. Para kazanmak için tüm sağlığımızı veririz ama tüm paramızı versek sağlımızı geri alamayız. İşte tüm bu sermayenin bittiği yerde sosyal sermaye başlar. Sosyal sermaye güvenilir dosttur. Kalabalıklar arasında yalnız dolaşan nice insanlar var. Komşu, komşuyu tanımıyor, paylaşım az. İşte bu zamanda en değerli vasıf insanları arayıp sormaktır” şeklinde konuştu.

8. Giresun Günleri’nin açılışının Regaip Kandili’ne denk gelmesinden dolayı yaşadıkları memnuniyeti dile getiren Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan ise, “Regaip Kandili’nin ülkemiz ve bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Bugünün kandile tevafuk etmesi bizi çok memnun etti ve 8. Giresun Günleri’ne dua ile başladık. Burada bizlerle birlikte olan hocalarımıza ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ederiz” dedi.

BANU EZBER

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Giresun Valiliği Muhammet Kaya Hasan Turan Kandil Dağı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title