Haberler

Giresun Günleri 'Engel' Tanımadı

8. Giresun Günleri’nde folklor gösterine katılan Bağcılar Engelliler Sarayı öğrencileri, folklor gösterisi yaptı.

8. Giresun Günleri'nde folklor gösterine katılan Bağcılar Engelliler Sarayı öğrencileri, folklor gösterisi yaptı.

Bağcılar Engelliler Sarayı öğrencileri, Giresun Federasyonu öncülüğünde ve Giresun Valiliği himayesinde 1-4 Mayıs tarihleri arasında Feshane Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 8. Giresun Günleri'nde folklor gösterisi yaptı. Program için uzun süre hazırlık yaptıklarını belirten engelli öğrenciler, Giresun Günleri'ne katılmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Toplumun her kesiminden insanları ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, etkinlik sırasında engelli öğrencilerin oyununa eşlik etti.

Dezavantajlı gruplara her zaman sahip çıkmak gerektiğini ifade eden Hasan Turan, "Engelli kardeşlerimizin, buraya gelmesinden dolayı çok mutluyuz. Bağcılar Belediyesi'nin Engelliler Sarayı'nda eğitim gören kardeşlerimize yaşam alanı açan ve onların sosyalleşmesine katkıda bulunan Bağcılar Belediyesi Başkanı Lokman Çağrıcı'ya çok teşekkür ediyoruz. Kardeşlerimiz şu an burada horon oynayıp diğer kardeşleriyle omuz omuza eğleniyor. Belki fizik olarak dezavantajları var, ancak ruhen biz ne hissediyorsak aynısını hissediyorlar. Bu ortamın oluşmasına katkı sağlayabildiysek ne mutlu bize. Onlarla yan yana olmaktan dolayı çok duyguluyum" şeklinde konuştu.

BİRİNCİ TATLININ TARİFİ

Folklor gösterinin ardından ise Giresun yöresine ait birbirinden lezzetli yemekler arasında yarışma düzenlendi. Gurmeler tarafından tadılan yemekler arasından birinci Burma Tatlısı ile Merkez Batlama'dan Nezaket Kınataş, ikinci Kiraz Kavurması ile Güler Uzun, üçüncü Pancar Sarması ile Edanur Usta ve dördüncü ise Fındıklı Ekmek ile Günaydın Çalık oldu. Burma Tatlısı'nın tarifini veren Nezaket Kınataş, "Burma Tatlısı'nı yaparken, un, tuz, sirke, yumurta, yoğurt ve karbonat kullandım. Önce yoğurup açtım, sonra küçük kalemlerle beraber sardım. Pişirdikten sonra ise şerbetini kaynattım ve sıcakken tatlıya döktüm" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bağcılar Belediyesi Giresun Valiliği Hasan Turan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title