Haberler

Giresun Federasyonu'ndan İstanbul Valisine Hoş Geldin Ziyareti

Giresun Federasyonu yönetim kurulu üyeleri, İstanbul’a atanan Vali Vasip Şahin’e hoş geldin ziyaretinde bulundu.

Giresun Federasyonu yönetim kurulu üyeleri, İstanbul'a atanan Vali Vasip Şahin'e hoş geldin ziyaretinde bulundu.

Giresun Federasyonu tarafından İstanbul Valisi Vasip Şahin'e hoş geldin ziyareti düzenlendi. Ziyarete Federasyon Başkanı Hasan Turan, Başkan Yardımcısı Mustafa Coşkun, Genel Sekreter Selçuk Bayram, Burs Komisyonu Başkanı Eğitim Uzmanı Arif Dede ve Yönetim Kurulu Üyeleri; Mustafa Eren, Coşkun Çalık, Ali Alim, Engin Yıldırım, Yücel Kısa ve Mustafa Öztürk katıldılar.

Federasyon Başkanı Hasan Turan yaptığı konuşmasında, Vali Şahin'e görevinde başarılar diledi. Turan, "İstanbul'da yaşayan 800 bine yakın hemşerimizle 3. büyük kitleyi oluşturuyoruz ve bu şehirde Giresun ismini taşıyan 400' e yakın il, ilce ve köy derneğimiz var. Hep birlikte hareket etme misyonuyla kurulmuş Federasyonumuz, yaptığı üst düzey etkinliklerle çatı kuruluşu hüviyetindedir"dedi. Mikro milliyetçilik yapmadıklarını da söyleyen Turan, "Biz hem yöresel hem de evrenseliz, bir ayağımız memleketimizde diğer ayağımızda ulaşabildiğimiz her yerde. En yakınımızdan başlayarak, Türk ve İslam Dünyası başata olmak üzere mağdur olan bütün halklarla dayanışma içinde olmaya çalışan bir sivil toplum kuruluşuyuz" dedi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ise büyük şehirlerde kurulan hemşehri derneklerinin mikro milliyetçilikten kurtulmaları gerektiğinin altını çizdi. Şahin, "Büyük kentlerde aynı mahallede, aynı apartmanda birlikte yaşayan insanlar, mikro milliyetçilik yaparak bir ayırıma gitmemelidirler" dedi. Sizlerle tanışmaktan memnun oldum diyen Vali Şahin "Çalışmalarınızda başarılar diliyorum" dedi.

Samimi bir ortamda geçen ziyaretin sonunda Başkan Turan, Vali Şahin'e kendilerini ağırlamaktan onur duyacaklarını söyleyerek Federasyon'a davet etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan Turan Vasip Şahin İstanbul Giresun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title