Haberler

Giresun Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Çetiner'in Açıklaması

Çetiner, anaç sığır desteklemesinden faydalanmak isteyen üyelerin hayvanlarının küpe numaralarını 30 Eylül tarihine kadar Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ile birliğe bildirmeleri gerektiğini bildirdi.

Giresun Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Çetiner, anaç sığır desteklemesinden faydalanmak isteyen üyelerin hayvanlarının küpe numaralarını 30 Eylül tarihine kadar Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ile birliğe bildirmeleri gerektiğini bildirdi.

Çetiner, yaptığı yazılı açıklamada, 2011 yılı Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliğinin "Desteklenecek anaç sığır ve mandalarda aranacak şartlar" başlıklı (ç) bendinde "Anaç sığırlar Türkvet ve/veya e-ıslah kayıt sistemlerinde, anaç mandalar ise Türkvet kayıt sisteminde desteklemeye müracaat eden işletme adına 1 Ekim 2011 tarihinden önce kayıt edilmiş olmalıdır" ifadesinin yer aldığını hatırlattı.

Söz konusu tarihin yaklaşması nedeniyle birlik tarafından bütün üyelerin cep telefonlarına kısa mesaj gönderilerek gerekli hatırlatma yapıldığını vurgulayan Çetiner, "Anaç sığır desteklemesinden faydalanmak isteyen üyelerimiz hayvanlarının küpe numaralarını 30 Eylül tarihine kadar Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ile birliğimize bildirmeleri gerekmektedir. Üyelerimiz mağduriyet yaşamamak için bu konuda gerekli hassasiyeti göstermelidir."

- GİRESUN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title