Haberler

Giresun'daki 24 Bin Ton Fındık Rekoltesinin 10 Bin Tonu Pazara İndi

Giresun Ziraat Odası Başkanı Musa Keskin, fındık fiyatlarının yeni haftayı 13,5 TL’den açtığını belirterek fiyatların yükselmeye devam edeceğini söyledi.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Musa Keskin, fındık fiyatlarının yeni haftayı 13,5 TL'den açtığını belirterek fiyatların yükselmeye devam edeceğini söyledi.

Ziraat Odalarının Giresun'da 24 bin ton olarak tahmin ettikleri rekoltenin yaklaşık 10 bin tonunun pazara inmiş olabileceğini belirten Keskin, kalan rekoltenin de ihtiyacı karşılamayacağını ifade etti. Giresun Ziraat Odası Başkanı Musa Keskin "Bu haftalar fındığın pazara en çok indiği dönemlerdir. Ancak fındık rekoltesinin düşük olmasından dolayı pazara inecek fındık yok.Fiyatlar yeni haftayı 13, 5 TL'den açtı. Ancak hala pazara fındık inmiyor. Fındık manavcıları artık fındığı köylere giderek üreticilerin kapısından alıyor.Oda olarak bizim Giresun'daki rekolte tahminimiz 24 bin ton civarındaydı. Bu rekoltenin yaklaşık 10 bin tonunun pazara inmiş olabileceğini düşünüyoruz. Geride kalan fındık ise ihtiyacı karşılayacak düzeyde değil. Pazarda hiç olmadığı kadar bir fiyat rekabeti var.Fındık manavcıları üreticilerin kapısına kadar gidip fiyat pazarlığı yapabiliyor. Buna rağmen fındık almakta zorlanılıyor. Eğer okul açıldığı bu günlerde, bayram öncesinde pazara fındık inmiyorsa ve 13,5 TL'den fındık satılıyorsa bayram sonrasında bu fiyatların daha da yükseleceğini göstermektedir" dedi.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Keskin, üreticilerin ertelenen kredi borçlarına karşılık sigortadan alacakları paranın kesilmesine de tepki göstererek, gelecek yıl hiçbir üreticinin sigorta yaptırmaya yanaşmayacağını da ifade ederek "Bakanlık kararnamesiyle üreticilerin Tarım Kredi'ye olan borçları ertelendi. Ancak buna rağmen sigortadan alacağı para kredi borçlarına kesiliyor.Üretici doğal afet karşısında mağdur oldu. Sigortaya güvendi. Ancak bu seferde kararname hiçe sayılarak alacaklarına karşılık ertelenen borçlarına paraları kesiliyor. Bu bir şaka gibi. Üreticiyle alay etmek gibi bir durumdur. Böyle bir tablo karşısında üreticinin gelecek yıllarda ürününü sigorta yaptırması beklenemez" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Giresun Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title