Haberler

Giresun'da Yakalanan PKK'lılardan Biri HDP'li Eski Milletvekili Adayı Çıktı

Güncelleme:

Giresun'da yakalanıp tutuklanan 4 PKK'lı arasında HDP'li eski milletvekili adayı Gülsüm Kaya da bulunuyor. Yakalanan 5 şüpheliden 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Giresun'un Espiye ilçesine bağlı Ericek köyünde, yakalanarak tutuklanan 4 Pkk'lıdan biri olan Gülsüm Kaya'nın Halkların Demokratik Partisi'nin Erzincan 2. sıra milletvekili adayı olduğu öğrenildi.

KARADENİZ YAPILANMASINA YARDIM

Kaya'nın ' Pkk'nın Karadeniz yapılanmasına yönelik örgüte 'silahlı üye kazandırma' çalışmaları için bölgeye geldiği ve bölgede iyice köşeye sıkışan Pkk'lı grubun iletişimini yeniden sağlamak ve kırsalda bulunan gruplar ile yeniden buluşma sağlamak için görevlendirildiği ve bölgeye bu şekilde geldiği yapılan incelemeler sonucu anlaşıldı.

EMNİYET MÜDÜRÜ BİZZAT YÖNETTİ

Karadeniz'de etkili olmaya çalışan terör örgütü Pkk'nın, bölgede zor günler geçirirken yardıma geldiği öğrenilen grup da Sivas ile Ordu sınırında öldürülmüştü. Bölgede iyice bağları kopan grupları yeniden bir araya getirmek için Karadeniz'e gelen teröristlerin yakalanması Giresun İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk'ün bizzat yönettiği operasyonla oldu.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Pkk'nın Karadeniz yapılamasına yönelik sürdürülen operasyon kapsamında 5 Ekim 2016 tarihinde Erzincan'da yapılan operasyon sırasında yaralı olarak yakalanan Pkk'lı teröristin sorgusu sonrasında Giresun'un Espiye ilçesi kırsalında bir sığınak bulundu. Bulunan sığınağın ardından başlatılan geniş çaplı operasyon sonucu Giresun'da bir aracı durduran polisler durumundan şüphelendikleri 2 kişiyi gözaltına aldı.

5 ŞÜPHELİDEN 4'Ü TUTUKLANDI

Gözaltına alınan şüphelilerin, yapılan sorgularında kırsal kesimdeki terör örgütü mensuplarıyla buluşmak için 3 kişinin daha Giresun'a geleceği bilgisini alan ekipler harekete geçti. Giresun İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk'ün bizzat yönettiği operasyonla diğer şüpheliler de kıskıvrak yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 4'ü PKK terör örgütü üyeliği suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilirken, bir kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Karadeniz Giresun PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title