Haberler

Giresun'da Velilere 'Mahremiyet' Eğitimi Verildi

Giresun’un Espiye ilçesinde bulunan Süleyman Demirel İlkokulu’nda birinci sınıf öğrenci velilerine “Mahremiyet Eğitimi Semineri” verildi.

Giresun'un Espiye ilçesinde bulunan Süleyman Demirel İlkokulu'nda birinci sınıf öğrenci velilerine "Mahremiyet Eğitimi Semineri" verildi.

Süleyman Demirel İlkokulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimde psikolojik danışman ve rehber öğretmen Nazan İsmailoğlu tarafından öğrenci velilerine yönelik "Mahremiyet Eğitimi Semineri" düzenlendi.

Seminerde psikolojik danışman Nazan İsmailoğlu, çocuklara mahremiyet eğitiminin nasıl verileceğini ve çocukların cinsel istismardan nasıl korunacağı yönünde bilgiler verdi.

Cinsel istismarın tüm sosyo-ekonomik çevrelerde görülebildiğini belirten İsmailoğlu, "Özellikle aile içi cinsel istismarın büyük oranda görülüyor. Cinsel istismara uğrayan çocukların başlarına gelen bu olayı söyleyemediğini için çocukların bu konuda nasıl bilinçlendirilmesi gerektiğini maddeler halinde ailelere anlattık. Aynı şekilde ebeveynlerin de aile içinde çocuklara nasıl yaklaşımda bulunması gerektiğini de açıkladık" dedi.

Eğitime katılan veliler Okul Müdürü İbrahim Kılıç ve Nazan İsmailoğlu 'na teşekkür etti. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Giresun Espiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title